Xbox Live Gold

Microsoft dropper prisøkning for Xbox Live Gold etter voldsom protest

I tillegg forsvinner kravet om medlemskap for å spille gratisspill på nett.

Microsoft

Mindre enn 24 timer etter at Microsoft kunngjorde en planlagt prisøkning for Xbox Live Gold, har selskapet ombestemt seg. Som følge av krass kritikk fra spillfans blir prisen nå liggende på sitt nåværende nivå. I tillegg fjernes kravet om Xbox Live Gold for å spille free-to-play-spill på nett.

Helomvending

Det var i slutten av forrige uke at Microsoft annonserte endringer i prisene for nye Xbox Live Gold-kunder. Etter planen skulle et halvt år med tjenesten koste 60 dollar, en drastisk økning sammenlignet med dagens pris på 40 dollar.

Kunngjøringen ble møtt med voldsom protest i sosiale medier, og etter kort tid kom plutselig kontrabeskjeden fra Xbox Live Gold-teamet.

– Vi rota det til i dag og dere hadde helt rett i å gi oss beskjed om det. Å spille sammen med venner er en viktig del av det å spille spill og vi klarte ikke å møte forventningene til spillere som stoler på den muligheten hver dag. Som et resultat har vi valgt å ikke endre Xbox Live Gold-prisene.

I en oppdatering til den opprinnelige pressemeldingen kunngjorde Microsoft videre at det ønsket å benytte situasjonen som en mulighet til å forbedre tjenesten. Fremover skal kravet om Xbox Live Gold-medlemskap for gratisspill fjernes, som betyr at det for eksempel ikke vil koste penger å spille Fortnite på Xbox. Akkurat når dette trer i kraft er ikke klart, men det skal visstnok skje i løpet av de neste månedene.

LES OGSÅ: Microsoft, Sony og Nintendo går sammen for å gjøre nettspilling tryggere »

Siste fra forsiden