Xbox Live Gold - PlayStation Plus

Dette er spillene du får med Xbox Live Gold og PlayStation Plus i desember

En lanseringstittel på PlayStation 5, samt en av de sterkere Dark Souls-inspirerte spillene fra de siste årene er i bunken.

Både Microsoft og Sony har lagt frem lista over hvilke spill som følger med abonnementene Xbox Live Gold og PlayStation Plus i desember. Ikke overraskende er det er par godbiter å hente.

Xbox Live Gold

The Escapists 2 (Xbox One)

The Escapist 2.

The Escapist-spillene har gravd ut sin egen lille sjangervri der målet er å planlege hvordan man best rømmer ut av et fengsel. I tillegg må man planlegge rundt rutinene de innsatte har for å finne de beste øyeblikkene, noe som resulterer i temmelig kreative krumspring.

Vi testet mobilutgaven for et par år siden, og hadde stort sett lovord å komme med.

– Den friheten man har her, samt hvor morsomme og kreative utviklerne har vært med alt det har puttet i spillet, gjør The Escapist 2 vel verdt prisen, skrev vår anmelder.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 31. desember. Finn spillet i Xbox-butikken »

Tropico 5 – Penultimate Edition (Xbox One)

Tropico 5.

Konsollutgaven av strategispillet Tropico 5 er Xbox' andre tilskudd denne måneden. Her skal man bygge opp sin egen tropeby, som får følger for hele nasjonen når infrastruktur og planlagte handelsruter er på plass. Penultimate Edition inneholder også utvidelsene The Big Cheese og Hostile Takeover.

Da vi anmeldte det hadde vi mye godt å si, og trillet en 8-er på terningen.

– Der Sim City i stor grad fokuserer på de store trekkene, fokuserer Tropico på små aspekter, men i en hel nasjon. Nettopp dette er seriens styrke. Hver eneste person gjør en jobb og har en funksjon. Der er ikke nødvendig at alle elsker diktatoren sin, men et flertall bør i det minste tolerere deg godt nok til å tjene riket.

– Det store perspektivet er heller ikke glemt. Omverdenen gjør seg fort opp en mening om øynasjonen, og det er vel så viktig å fri til supermakter som sin egen befolkning. Denne fine blandingen av mikro- og makrohåndtering gjør Tropico til et underholdene spill på mange nivåer. Et spill som er lett å forstå, men alltid byr på nye utfordringer, skrev vår anmelder om spillet i 2014.

Les også
Dette er spillene du får med PlayStation Plus i februar

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. desember til 15. januar. Finn spillet i Xbox-butikken »

Orcs Must Die! (Xbox 360)

Orcs Must Die!

I Orcs Must Die skal du innta rollen som en trollmann som skal beskytte 24 festninger fra invaderende orker. Feller og hindringer skal plasseres ut på riktige steder til riktige tidspunkt for å sikre at beistene ikke får passere.

Vi digget spillet da det først kom ut i 2011.

– Orcs Must Die er spill slik spill skal være. Ingen bryr seg om historie og moral, og alt handler i stedet om å ta enkle konsepter og gjøre dem intense og underholdende om igjen og om igjen. Orcs Must Die har røttene sine godt plantet i Tower Defense-sjangeren, men har like mye til felles med fantasy-actionspill, skrev vår anmelder og belønnet spillet med 8 på terningen.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 15. desember. Finn spillet i Xbox-butikken »

Insanely Twisted Shadow Planet (Xbox 360)

Insanely Twisted Shadow Planet.

I sin tid var Insanely Twisted Shadow Planet blant Summer of Arcade-kampanjen til Xbox – et initiativ som ofte samlet noen av de mest polerte indiespillene til lansering under sommerukene i en tid da indiespill var mindre vanlig.

Insanely Twisted Shadow Planet er et todimensjonalt eventyr der du skal navigere deg gjennom kontrastrike og vakre områder, og løse gåter for å komme deg videre. Tenk på det som en slags flygemetroidvaina i en litt enklere form enn vi kanskje er vant med i dag.

Dessverre traff det ikke hjertet til vår anmelder, selv med den spennende visuelle stilen.

– Ikke misforstå, Insanely Twisted Shadow Planet er et helt kurant spill du garantert kan ha det gøy med, men sjansen er samtidig stor for at du blir irritert og lei. Ikke fordi det er vanskelig, men fordi du må frem og tilbake hele tiden på jakt etter noe du kanskje har mistet, eller fordi spillet lurer deg til å tro at du ikke er ferdig, selv om du var ferdig for lenge siden, skrev han, og klistret en lunken femmer på bunn av teksten.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. til 31. desember. Finn spillet i Xbox-butikken »

PlayStation Plus

Godfall Challenger Edition (PlayStation 5)

Først ute fra Sony er Godfall Challengers Edition. Spillet ble sluppet i tandem med PlayStation 5 i fjor – men akkurat dette ser ut til å være en litt nedstripped versjon.

Godfall.

Challenger Edition har fokus på tre unike modi: Lightbringer Dreamstones og the Ascended Tower of Trials, som alle byr på innhold som ligner det man møter mot slutten av spillet. Man får tilgang på en haug med våpen og skill points, og kan spille med opp til to andre. Om man vil kaste penger etter spillet etterpå, kan man oppgradere til fullversjonen.

Da vår anmelder fikk denget løs på fiendene i dette actionrollespillet fant vi en god del å like, men også noen betydelige ankepunkt.

– Dessverre står ikke alt i stil med det solide kampsystemet, og etter en stund innser man at både historien, universet og variasjonen i spillet alle er relativt grunne. Det er én ting å lage en verden som ser pen ut, men det er noe helt annet å designe et sted med egenart som man virkelig har lyst til å utforske. Og det er først og fremst der Godfall kommer til kort, skrev vår anmelder og trillet en nokså god 6-er på tierterningen.

Mortal Shell (PlayStation 4)

Mortal Shell.

Mortal Shell er månedens rollespillalibi. Her får man utfordret seg selv i et mørkt univers. Du skal finne ut av hva som har skjedd med verdenen, og prøve å overleve en ny hard hverdag.

– Mortal Shell har en rekke spennende og unike funksjoner som gjør det til et spill som er litt mer enn bare nok en Dark Souls-kopi. Jeg liker for eksempel veldig godt hvordan man har et innebygd skjold; de fire figurene man får spille som har alle en rekke stilige egenskaper og våpenferdigheter; og man belønnes stort sett alltid for å utforske universet og tingene man finner i det, mente vår anmelder.

Lego DC Super Villains (PlayStation 4)

LEGO DC Super-Villains.

Legg ut på nye LEGO-eventyr med alles favorittskurker i hovedrollene. Jokeren leder an i kampen om verdensherredømme, i en historie spekket med klassisk LEGO-humor. Her skaper man sin egen superskurk, men får følge av det velkjente skurkegalleriet til DC som skal prøve å rydde opp i en mystisk gjeng med nye superhelter.

Godfall Challenger Edition, Mortal Shell og Lego DC Super Villains er tilgjengelige for abonnenter via PlayStation-butikken fra 7. desember til 3. januar.

De tre VR-spillene fra forrige måned er også tilgjengelige frem til 3. januar.

Siste fra forsiden