Microsoft, Sony, Nintendo

Microsoft, Sony og Nintendo går sammen for å gjøre nettspilling tryggere

– Vi kan oppnå mer når vi jobber mot samme mål.

Microsoft

Microsoft, Sony og Nintendo har inngått et nytt samarbeid med håp om å skape en tryggere opplevelse for de som spiller med eller mot andre via Internett.

– Vi tror at spilling er for alle uansett alder, inkludert våre yngste og mest sårbare spillere. Teknologi gjør overbevisende underholdningsopplevelser mulig, og vi vil sikre at disse opplevelsene - spesielt når de involverer samhandling med andre - er positive og respektfulle. Alle spillere fortjener å ha fantastiske sosiale spilleopplevelser i omgivelser hvor det er felles respekt og sikkerhet, heter det i et åpent brev fra de tre konsollgigantene.

Nintendo, Sony og Microsoft samarbeider.
Microsoft

Brevet, som selskapene publisertesamtidig på hver sin nettside, legger frem retningslinjer for hvordan målet skal oppnås. Disse faller under tre kategorier, kalt forebyggelse, partnerskap og ansvar.

Forebyggelse handler om å gi spillere og foreldre verktøy for å kontrollere spillopplevelsen. Partnerskap fremmer brukersikkerhet gjennom samarbeid med politi, handelsorganisasjoner og andre eksperter. Til slutt tar selskapene ansvar for å sørge for at deres plattformer er så trygge som mulig for alle spillere.

Sikkerheten til spesielt yngre spillere var opprinnelig en av grunnene til at Sony for noen år siden vegret seg for å tillate spilling på tvers av plattformer. PlayStation-makeren ombestemte seg riktignok i ettertid, og nå satses det altså på å skape en felles trygghet fremfor å kun fokusere på sitt eget.

– Beskyttelse av spillere online krever en tverrfaglig tilnærming – en som kombinerer fordelene med avansert teknologi, et støttende samfunn og dyktig menneskelig tilsyn. Vi kan oppnå mer når vi jobber mot samme mål, og derfor vil vi fortsette å investere i, utvikle og forsterke våre tilnærminger mot brukersikkerhet.

LES OGSÅ: Slik skal PlayStation 5 la deg rapporterte trakassering gjennom chat-funksjonen »

Siste fra forsiden