Rykte: Microsoft lager to nye konsoller med kodenavnene Anaconda og Lockhart

Kommer etter sigende i 2020.

Illustrasjonsbildet viser Xbox One X (sort) og Xbox One S (hvit).
Audun Rodem, Gamer.no

At Microsoft har begynt arbeidet med den neste konsollgenerasjonen er ingen hemmelighet. Selskapet kunngjorde selv at fremtiden var på vei under årets E3-messe, og nå vet vi kanskje litt mer om planene.

Hva er det Microsoft og Phil Spencer har planlagt?
Microsoft

Ifølge nettstedet Windows Central har Microsoft to nye konsoller på vei, med kodenavnene Anaconda og Lockhart. Begge skal visstnok lanseres i 2020, som del av en ny familie med konsoller som går under under fellesbetegnelsen Scarlett.

Ifølge flere anonyme kilder som har snakket med Windows Central skal Anaconda være den kraftigere maskinen, på lik linje med dagens Xbox One X. Lockhart blir på sin side mer som Xbox One S – en billigere variant med litt mindre trøkk under panseret.

Ved siden av de to maskinene går det også rykter om en ny Xbox-konsoll uten diskdrev. Denne skal etter sigende komme allerede til neste år, og er ikke en del av Scarlett-familien.

Slik Windows Central forstår det har Microsoft foreløpig ingen planer om å droppe diskdrev for alle sine nye konsoller. Dersom 2019-maskinen gjør det godt kan selskapet riktignok vurdere en enda større satsing på digitale nedlastinger og strømming av spill fremfor fysiske plater.

Les også: Microsoft vil bli spillenes Netflix »

Siste fra forsiden