Middle-earth: Shadow of War får «loot»-kister

Ikke overraskende har responsen vært ganske dårlig.

Warner Bros.

I et innlegg på sine nettsider forteller Warner Bros. at spillerne vil kunne kjøpes såkalte «loot»-kister i storspillet Middle-earth: Shadow of War når det kommer i høst. I stil med spill som Overwatch og Counter-Strike: Global Offensive er dette kister som byr på tilfeldig innhold til spillet.

Slik ser det ut når man åpner en kiste.
Warner Bros.

Man kan kjøpe to forskjellige typer kister: «loot»-kister og «war»-kister. Førstnevnte byr på våpen og rustninger av ulik sjeldenhetsgrad, eller «boosts» som gjør at man kan få erfaringspoeng hurtigere, mens «war»-kistene inneholder nye orker av forskjellige typer til hæren din.

Kistene kan kjøpes enten med spillvalutaene Mirian eller Gold. Mens førstnevnte er noe du skaffer deg naturlig gjennom spillets løp, ved å nedkjempe orker eller bryte ned orker og gjenstander, er Gold noe du kjøper for ekte penger eller får litt av i noen spesifikke situasjoner.

Skeptiske spillere

Vi vet ikke detaljene om hvordan et slikt økosystem vil fungere, men som alltid er en god del spillere skeptiske til mikrotransaksjoner. Særlig pekes det på at Middle-earth: Shadow of War er et enspillerspill som selges til fullpris, i motsetning til de fleste spillene som benytter seg av en slik modell.

Warner Bros. selv insisterer på at man ikke kan gå glipp av noe hvis man velger å avstå fra å åpne lommeboken. Alt av innhold kan skaffes gjennom normal spilling, men det tar lenger tid, hevder de.

– Nei, Gold gir deg ikke noen fordel i forhold til andre spillere. En spiller som investerer nok tid kan får den samme progresjonen og ha tilgang på det samme innholdet som en spiller som kjøper Gold, forteller de.

Videre påstår de at spilet er balansert på en slik måte at man kan avstå fra å kjøpe kister på markedsplassen i det hele tatt, og peker på at det å kjøpe en ork er det samme som å skaffe seg en via dominering i spillet.

Middle-earth: Shadow of War har planlagt lansering den 10. oktober i år, og dukker da opp på PlayStation 4, Xbox One og Windows.

Vi tok en titt på spillet i sommer.
Shadow of War imponerer med fargerike omgivelser og et dypere Nemesis-system »

Siste fra forsiden