Midway kunngjør Blitz: Playmakers

Midway har fortalt at de jobber med et amerikansk fotballspill ulikt det meste annet på markedet.

Tidligere denne uken ble det klart at Electronic Arts hadde sikret seg de eksklusive rettighetene til å lage NFL-spill. Tidligere hadde NFL solgt slike rettigheter til andre selskaper også, slik at flere enn EA kunne lage offisielle NFL-baserte spill. At EA nå blir det eneste selskapet som får lov til å lage offisielle NFL-spill har naturligvis skapt reaksjoner, og Take 2 (som gir ut Sega sine ESPN-spill) kom med denne uttalelsen:

- Vi mener at beslutningen til NFL og Players Inc. om å gi en eksklusiv lisens for videospill gjør stor skade for kjøperne og tilhengerne, ved at den begrenser valgmulighetene deres, begrenser kreativiteten hos utviklerne og nesten helt sikkert fører til høyere spillpriser.

Et spørsmål er om slike lisenser egentlig er nødvendige - EA har som kjent enerett på å lage offisielle fotballspill (av typen "ordentlig" fotball, ikke "amerikansk" fotball), men på tross av dette klarer Konami å konkurrere med sine Pro Evolution Soccer-spill. Et selskap som ikke ser ut til å la seg avskrekke av EA sin avtale med NFL er Midway, som akkurat har kunngjort Blitz: Playmakers.

Blitz: Playmakers er et nytt og ulisensiert spill som ikke bare fokuserer på det som skjer på banen, men også utenfor. Spillet omhandler en fiktiv fotball-liga, og går bak glamouren for å vise den skitne sannheten. Blitz: Playmakers har en historiebasert kampanje hvor spilleren får oppleve både volden på banen, konfrontasjonene på sidelinjen og politikken bak profesjonell fotball. Målet er å lede laget ditt fra en sliten bunnplassering til å vinne ligaen. Midway forteller:

- Midway sitt Chcago-studio har over det siste året lagt grunnlaget for det ultimale alternativet til utvannede NFL-godkjente fotballspill. Nå som vi ikke lenger er bundet av lisensen har vi heller ingen begrensninger i forhold til innhold, og spillere vil endelig få muligheten til å oppleve det som gjør fotballspill virkelig gøy: Kontroversielle hendelser, skitne triks, overdreven festing og mye mer. De som kjøper Blitz: Playmakers vil være sikret én ting - vårt spill vil inkludere alt det NFL ikke tillater.

I tillegg til dette lover Midway intens flerspilleraction over nettet, samt fullstendige muligheter til å skreddersy spillere, lag, stadiumannlegg og så videre. Blitz: Playmakers skal komme i salg til flere plattformer (nøyaktig hvilke fortelles ikke, men det er naturlig å tro at det i alle fall kommer til Xbox og PS2) i fjerde kvartal neste år.

Siste fra forsiden