Midway på kanten av stupet

Stor gjeld offentliggjort

Den kriserammede utvikleren og utgiveren risikerer å knekke sammen under gjeld.

Amerikanske Midway har hatt økonomiske problemer i flere år nå, og i det siste har det gått slag i slag med oppsigelser, tapte lisenser og eierskifte.

Ifølge Gamespot er situasjonen for Midway enda mørkere en tidligere antatt. Selskapets totale verdi er på 167,5 millioner dollar (ca. 1,2 milliarder kroner), men nå risikerer de å snarlig måtte gjøre opp gjeld på 240 millioner dollar (ca. 1,7 milliarder kroner).

Midway skylder penger til flere kreditorer, og denne gjelda skal tilsammen være på 150 millioner dollar (ca. 1 milliard kroner). Etter eierskifte forrige uke er det nå fritt fram for kreditorene å kreve inn gjelda, og Midway regner med at de harde tidene gjør at de fleste vil benytte anledningen. De skal allerede har fått flere henvendelser.

Hvis Midway ikke klarer å gjøre opp for seg innen 23. januar aktiveres en foreskrift som gjør at deres tidligere eier, National Amusements, kan kreve inn et lån på 90 millioner dollar (ca. 638 millioner kroner). Midway regner ikke med å kunne dekke utgiftene hvis de må gjøre opp for seg ovenfor både National Amusements og de andre kreditorene.

Midway har likevel ikke tenkt å gi seg. En representant for selskapet har fortalt Gamespot at de i flere uker har snakket med en investeringsbank om å sikre midler. En eventuell løsning på problemet skal kunngjøres så fort som mulig, og i mellomtiden står Midway inne for sine tidligere annonserte slippdatoer.

Siste fra forsiden