Kingpins møter Bitfix - Telenorligaen: Counter-Strike: GO

«mikki» benket til fordel for «RashiiiE» som er hentet på prøvespill

Trøbbel også i Bitfix-leiren hvor en av spillerne i skrivende stund er usikre og sitter fast på grunn av flom.

Mikael «mikki» Gaup er ute i kulden etter bare tre uker i Kingpins-laget.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Telenorligaen returnerer endelig etter en velfortjent høstferien. Mandag kveld serveres publikum en toretters og en dobbeltrunde står med det på trappene.

Ligaen begynner å tilspisse seg, og etter sjette og sjuende runde vil vi få et klar bilde på hvem som er aktuell for sluttspill, og hvem som må kjempe for overlevelse. Vi er garantert drama når sesongen skal rundes av, og allerede før sjette runde er det problemer for begge lagene som har ukens hovedkamp.

Daglig leder i Kingpins, Kenneth Gaupseth Johansen bekrefter at Mikael «mikki» Gaup er ute av lagoppstillingen og benket etter bare tre uker i lagoppstillingen. Inn er Raymond «RashiiiE» Nilsen hentet på prøvespill. Johansen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men bekrefter at klubben kommer tilbake med en pressemelding senere.

LES OGSÅ: Nordavind henter tre spillere - tvinger Kingpins til å hente to erstattere

Trøbbel er det også for Bitfix-gutta. Philip «Philip» Løseth i Bitfix bekrefter at Andreas «Bakken» Bakken er usikker til kveldens kamp ettersom han sitter fast grunnet flom. Inn som eventuell innbytter er Tor «dubT» Løland Vatle hentet. Det norske været kan dermed gi problemer for Bitfix-laget mandag, med to kamper på tidsskjemaet.

Oppdatering 17:00:

Philip «Philip» Løseth tror Andreas «Bakken» Bakken rekker kampene.

Kampen ser du mandag kveld på Twitch klokken 20:00 »

– Jeg har merket at folk har fått øyene opp for meg

DISSE SPILLER FOR KINGPINS:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Raymond «RashiiiE» Nilsen (prøvespill)
Mikael «mikki» Gaup (benket)

Oppi alt dramaet tok vi likevel kontakt med kanskje det største talentet i det norske Counter-Strike-miljøet for øyeblikket, Sander «Grusarn» Nordeide Iversen. Iversen var et relativt ubeskrevet blad i forkant av sesongen, men har imponert de fleste med sitt storspill i løpet av sesongen. Selv er hovedpersonen svært beskjeden.

– Jeg har merket at folk har fått øyene opp for meg etter jeg har prestert greit i Telenorligaen. Likevel ser jeg ikke på meg selv som et overlegent stort talent, men mer som en spiller som har en bratt læringskurve. Jeg suger til meg alt jeg kan og har en del individuell trening. Jeg synes jo at det er stas og veldig gøy at jeg har fått så mye skryt og snakk om meg, så det hjelper stort på motivasjonen. Presset er der selvfølgelig, men forsvinner når jeg sitter fokusert i en offisiell kamp, da er fokuset på topp og jeg glemmer alt utenom skjermen.

Sander «Grusarn» Nordeide Iversen, kanskje Norges største talent for øyeblikket?
Privat

For Iversens del ble veien inn i det norske Counter-Strike-miljøet kort.

Les også
Riddle profesjonaliseres - lønner spillere

– Veien inn i det norske miljøet har gått veldig brått opp for meg. Jeg føler jeg har blitt tatt godt imot, men merker at miljøet har langt igjen å gå fortsatt.

Det hele startet som for mange nordmenn gjennom en god del FaceIt. Etterhvert ble han plukket opp av sitt første lag og Iversen takker sin første taktiske leder for tiden.

– Jeg spilte en del FaceIt med kompiser og etter rundt ett år ble jeg plukket opp av «theNe» i Delusive fra 2.divisjon. Der lærte jeg veldig mye fra den taktiske siden. Det er flere fra 1.divisjon som har kommet fra «theNe» og Delusive, blant annet «MV», «Marcelious», «faks» og «Nafu».

Dette førte til at Iversen fikk bygd opp et nettverk. Til slutt ble han plukket opp av Momentum.

Jeg ble kjent med «faks» og spilte litt FaceIt sammen med han og noen fra Momentum, og det førte til at de ville ha meg med i laget siden de manglet en spiller. Jeg var veldig nervøs i starten, men jo mer jeg spilte desto mindre nervøs var jeg og jeg kunne spille mitt spill, forteller stortalentet.

LES OGSÅ: Styres Counter-Strike-Norge av en stor «gutteklubb»?

– Du vil se et nytt Kingpins-lag i sluttspillet

Iversen tok plass i Kingpins sin lagoppstilling for rundt tre uker siden. Han forteller at han til nå ikke helt innehar en fast rolle, men forteller at han har mest utbytte av å være andremann inn.

– I Kingpins har jeg vel ikke fått en fast rolle helt enda. Tidligere har jeg vært «entry-fragger» og er komfortabel med det så lenge jeg har ett lag i ryggen som er med, men jeg føler jeg får utnytt mine ferdigheter som andremann inn eller han som følger på og hevner dødsfallet.

I sin debut mot Infurity fikk Kingpins det svært tøft. Infurity sjokkerte og vant til slutt kampen knepent. Iversen lover imidlertid et skjerpet Kingpins-lag når sesongen går i gang igjen.

– Starten har vært litt tung etter den første matchen, men den er glemt og vi har fokusert på å spill sammen og holde bra kommunikasjon. Dette blir ikke perfekt over natten og må pusses på over lang tid. Det skal satses hardt nå mot sluttspurten for å bevise at vi kan være å konkurrere i toppen av Norge, varsler Iversen før han fortsetter.

– Du vil se et nytt Kingpins-lag i sluttspillet enn det dere så mot Infurity. Der hadde gutta akkurat rigget opp PCen etter VestLAN og vi hadde ikke spilt 10 minutter sammen engang som ett lag. Nå skal det trenes hardt og mye, ting må ofres og folk skal finne sin individuelle toppform.

Iversen har som nevnt ment at han høster mest lærdom fra sine taktiske ledere. Det har også vært tilfelle i sitt nye lag, og Iversen benytter anledningen til å skryte av sin nye kaptein.

Anders «aNdz» Kjær høster skryt av sin nye elev.
Eivind Von D

– «aNdz» som taktisk leder er veldig behagelig å ha, han er rolig uansett om vi taper runder vi ikke skal tape, eller om vi taper en treningskamp, så lenge vi lærer av det. Han er en kar som alltid har en plan og kan bruke alle oss spillere til det vi er best på.

Iversens tidligere kaptein, Christoffer «nilson» Nilson i Momentum sa følgende i forkant av møtet med Kingpins tidligere i sesongen.

– De spiller nok bare med «aNdz» fordi han eier en plass i 1. divisjon

– Deler du denne oppfatningen?

– Vi spiller med han fordi han eier 1. divisjonsplassen, svarer Iversen humoristisk før han fortsetter.

– Neida han sitter på en tonn med erfaring fra Telenorligaen, vunnet den og er en rolig og flink taktisk leder.

Når Iversen nå har tatt plass i et av Norges beste lag, er motivasjonen selvfølgelig på topp.

– Motivasjonen min er på topp etter en grei prestasjon mot gode lag og mye skryt. Når jeg først fikk bli med i å spille i 1.divisjon så var målet og holde ett greit nivå så jeg fikk holde plassen. Men nå vet jeg at jeg kan mye mer enn det jeg har prestert tidligere og snuser nå på en finaleplass i Telenorligaen.

Iversen mener imidlertid at det er skuffende at Kingpins nå ligger på en femteplass, men mener laget har gode sjanser til å kapre en av de fire plassene som gir sluttspill.

– Det at vi ligger på femteplass er skuffende, men ikke krise. Vi har seiere mot Momentum og Nordavind som gir veldig viktige poeng. Om vi spiller slik vi burde så er vi nok favorittene på mandag og burde dra med oss alle fire kartene. Om det ikke blir sluttspill er det jo selvfølgelig veldig skuffende, men det fokuseres på å bygge laget og satse framover også mot andre turneringer så vi overlever nok, avslutter Iversen.

Stortrives

DISSE SPILLER FOR BITFIX:

Vis mer

Mikael «Creeping» Johansen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Philip «Philip» Løseth
Daniel «Dtj-» Tharaldsen
Andreas «Bakken» Bakken (usikker)
Tor «dubT» Løland Vatle (innbytter)

I forkant av fjerde runden tok Philip «Philip» Løseth plass som ny taktisk leder i Bitfix, i det som var en av de få overgangene før overgangsvinduet hadde begynt innspurten. Løseth forteller at han nå stortrives i ny klubb.

– Jeg stortrives med Bitfix-gjengen allerede. Vi har fått trent en god del ved unntak av de fire siste dagene, og vi har fått gått en del i dybden på de kartene vi planlagte å spille når jeg først ble med i laget. Treningen inn mot første to kampene var gode, men selvsagt ikke nok. Oppbygningen av et helt ferskt lag med ganske uerfarne spillere krever masse tid og vi hadde i underkant av en uke til første kampen mot Celestial der vi spilte 1-1, så vi kunne ikke forvente alt for mye av resultater så tidlig.

Løseth mener kjemien innad i laget er nøkkelen.

– Vi er en god miks av spillere med masse utviklingspotensiale, så det er utrolig artig å jobbe med. Alle tok det veldig naturlig da jeg kom inn i den taktiske rollen, og alle virker komfortable med rollene jeg har gitt til hver enkelt, forteller Bitfixs nye taktiske leder.

Løseth gikk en lengre periode uten et lag. Han forteller at han brukte pausen til å finne igjen motivasjonen.

– Jeg fikk noen tilbud, men de fleste trengte en spiller fra sesongstart, og det hadde ikke jeg mulighet til siden jeg var bortreist de tre første kampene i Telenorligaen. Dette var også en pause for min del, som gjorde at jeg fikk lysten til å spille kompetetivt igjen, og har jobbet daglig med dette siden jeg ble med i laget.

– Hvis vi skal ha mulighet for sluttspill må vi ha tre seiere

I skrivende stund ligger Bitfix på delt sjetteplass med fem poeng. Løseths lag har med det tre poeng opp til kveldens motstander Kingpins, og fire opp til sluttspillet. Han mener laget trenger tre av fire seiere for å i det hele tatt ha håp om delta på Lillehammer.

Philip «Philip» Løseth mener Bitfix må vinne tre av fire kamper for å ha et håp om sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Good Game

– Hvis vi skal ha mulighet for sluttspill må vi ha tre seiere, men da er vi avhengig av andre resultater. Det hadde hjulpet masse og fått en 2-0 mot Kingpins, men om det skulle gå i uavgjort eller tap gir vi oss ikke uansett.

Dobbeltrunde kan by på utfordringer for spillere som har noe unormale arbeidsrutiner og gjerne må opp tidlig. Telenorligaen åpner imidlertid for å flytte 22:00-kampen for samtlige lag, noe Løseth mener løser mer problemer enn det skaper.

– Jeg tenker egentlig ikke så mye rundt det med dobbeltrunde, har man behov for å flytte kampen som starter 22:00, så får man jo lov til det. Føler det er greit å ha en sånn runde så blir sesongen kortet ned med en uke.

Løseth er en av få etablerte ledere i den øverste divisjonen i Norge. Han gikk nylig ut fra sitt eget prosjekt, Nordic Warthogs hvor han den ene sesongen sjokkerte Temp og vant Telenorligaen. Løseth mener mangelen skyldes tidsbruket i de tå være leder.

SLIK SPILLES SJETTE OG SYVENDE RUNDE AV COUNTER-STRIKE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Sjette runde:
15. okt. Kl 20:00: Demise - Momentum
15. okt. Kl 20:00: Flawless - Infurity
15. okt. Kl 20:00: Harald Trefots - Celestial
15. okt. Kl 20:00: Kingpins - Bitfix
15. okt. Kl 20:00: Digital Gamers - Nordavind

Syvende runde:
15. okt. Kl 18:00: Demise - Celestial
15. okt. Kl 22:00: Momentum - Infurity
15. okt. Kl 22:00: Flawless - Bitfix
16. okt. Kl 20:00: Harald Trefots - Nordavind
15. okt. Kl 22:00: Kingpins - Digital Gamers

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider. Her finner du også lenker til andre kamper som streames av miljøet.

– Jeg tror mangelen på ledere går ut på at det krever en hel del tid, og det er en lang prosess med veldig mye arbeid før man kan få skikkelig utbytte av det. Jeg er helt enig at mangelen av etablerte ledere er en greie. En løsning tror jeg ville vært om spillere som ønsker å bli det, tar kontakt med dem få lederne vi har, for å spørre om tips osv.

Både Kingpins og Bitfix spiller to kamper mandag. Løseth selv tror laget hans stikker av med seieren mot Kingpins, og mener det vil være skuffende om laget skulle avgi poeng mot nedrykkstruede Flawless.

– Om vi spiller vårt spill, og gjør det vi har trent på vinner vi 2-0 over Kingpins.
Mot Flawless skal vi skal ha grei kontroll på, så annet enn 2-0 vil være skuffende i den kampen, avslutter Løseth.

Siste fra forsiden