Mikrofon på Wii-kontrolleren?

Rykter vil ha det til at Wii-kontrolleren får innebygd mikrofon. Dessuten spekuleres det nok en gang om prisen, samtidig som det ikke virker som den vil støtte Dolby Digital 5.1.

Nettstedet Ferrago forteller at det går rykter om en ny hemmelig funksjonalitet i Wii-kontrolleren, nemlig en mikrofon. Det har allerede blitt klart at kontrolleren kommer med en liten høytaler, og med en mikrofon vil den i teorien kunne brukes som en telefon (ved hjelp av internett-telefoni og Nintendos WiiConnect24).

Et annet alternativ er å bruke den i spill. Det å gi ordre til datastyrte eller menneskelige lagkamerater ved hjelp av stemmen er ofte mye enklere enn å bruke tastekombinasjoner, spesielt med de begrensede mulighetene en håndholdt kontroller har. Dessuten kan en kontroller med mikrofon brukes i karaokespill og lignende, og Nintendo har allerede registrert domenenavnet wiikaraoke.com.

Ett domenenavn Nintendo ikke ser ut til å ville skaffe seg er wii.com, som ble kjøpt av Willamette Industries i 1994. Willamette bruker ikke wii.com selv, og en skulle tro det var en smal sak for Nintendo å kjøpe navnet. De har imidlertid ikke vært i kontakt med eierne av nettstedet, og i følge en talskvinne for Nintendo, som har snakket med nettstedet vnunet, har de overraskende nok ikke planer om å gjøre det heller.

En annen ting de ikke ser ut til å ville gjøre er å tilby støtte for lydstandarden Dolby Digital 5.1. Dette forteller nettstedet IGN, som har tittet på nye spesifikasjoner for konsollen. Spesifikasjonene ser ikke ut til å være helt fastspikret enda, så forhåpentligvis vil Nintendo følge konkurrentene og tilby støtte for digital surround-lyd (på tross av at GameCube heller ikke har denne funksjonaliteten).

Generelt ser de tekniske spesifikasjonene til Wii ut til å ligge en del bak konkurrentene. Et av resultatene er at kontrollen blir billigere; Nintendo har allerede kunngjort at prisen ikke vil overstige 25000 yen i Japan, og nå har den japanske nettbutikken PC-Success listet Wii for superbillige 18000 yen (like i underkant av 1000 norske kroner). Prisen ble imidlertid raskt fjernet, så det kan være uklokt å trekke forhastede slutninger på grunn av dette.

Siste fra forsiden