Counter-Strike: GO på Digitality X

Mikslag overrasket alle i forhåndskvalifiseringen til Digitality X

Slo både de regjerende seriemesterne og andre forhåndsfavoritter mot alle odds.

Håvard «JolietoG» Kristengård er godt fornøyd med lagkameratene i mikslaget. Her avbildet under Copenhagen Games 2017
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

SLIK ENDTE KVALIFISERINGEN TIL DIGITALITY X:

Vis mer

1) Gamermag
2) Zoctai
3/4) Nordic Warthogs / Datakrigerne

På lørdag hadde 14 Counter-Strike-lag muligheten til å sikre seg LAN-billetter til Digitality X 2017.

Kvalifiseringen ble alt annet enn forutsigbar, og mikslaget Gamermag stakk til slutt av med seieren. Dermed får laget VIP-billetter til LAN-et, samt en garantert plass i hovedturneringens semifinale.

– Å spille uten press favoriserte oss vanvittig

DISSE SPILTE FOR GAMERMAG:

Vis mer

Håvard «jolietoG» Kristengård
Genesis «envi» Crisostomo Reyes
Christian «Pham» Pham
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Ole Kristian «Marcelious» Langan

På forhånd av kvalifiseringen var det nok ikke mange som hadde trodd at Gamermag-gutta skulle ende opp på toppen av pallen. Også lagets kaptein, Håvard «jolietoG» Kristengård hadde sett for seg at konkurransen kom til å bli hard.

– Da turneringens oppsett ble publisert, innså vi at det kom til å bli veldig hardt å vinne, spesielt ettersom vi er mer eller mindre et rent mikslag. Etter kampen mot Skam, begynte jeg derimot å se at vi var i stand til å treffe bra, og lukta en liten overraskelse for topplagene, sier han til Gamer.no.

Det er ikke til å skyve under en stol at det var flere lag som på forhånd av kvalifiseringen så sterkere ut på papiret enn Gamermag, deriblant Nordic Warthogs, som nylig anskaffet seg en ny lagoppstilling. Kristengård forteller at det hjalp å spille uten noe press, og dedikerer seieren til sine lagkamerater.

– Jeg tror absolutt at andre lag undervurderte oss på forhånd. På papiret har både Zoctai og Nordic Warthogs en mye sterkere stall enn oss, i tillegg til at de har bedre lagspill innøvd. Det å være underdogs, og å spille uten noe som helst press favoriserte oss noe vanvittig, og jeg må hylle lagkameratene mine for innsatsen deres gjennom turneringen. Jeg tror de overrasket alle.

– Mot Warthogs følte jeg rett og slett at vi kjørte over dem. Det er mulig at de hadde en dårlig dag, men et lag med såpass rutine hadde jeg egentlig forventa litt mer av. når det gjelder kampen mot Zoctai, tror jeg at vi er heldige i visse situasjoner, men samtidig spiller vi bra som et lag, og går for situasjoner som tar de på senga. Det skal også nevnes at Zoctai spilte med en innbytter, som selvfølgelig var en fordel for oss, avslutter kapteinen med.

Kommer til å trene beinhardt mot Digitality X

Selve turneringen Kristengård og resten av Gamermag kvalifiserte seg til finner sted 6.-10. juli i Stavanger Forum. Totalt er det over 56 000 kroner i premiepotten for Counter-Strike: GO, hvor hele 40 000 går til førsteplassen. Kristengård forteller til Gamer.no at laget kommer til å legge seg i hardtrening før de reiser til Stavanger.

– Vi kommer til å trene beinhardt for å være mest mulig forberedt til Digitality X. Det at vi har sikret oss en plass direkte inn i semifinalen er veldig ideelt for oss. Det er bare å holde øynene åpne for oss, for vi drar ikke nedover uten å vite at vi har lagt inn timene som trengs.

– Jeg tror alle lagene som skal delta kommer til å forberede seg mye. Det er et stort arrangement innenfor norsk e-sport, og det ligger mye ære i å ta med seg pokalen hjem. Jeg tror ikke lagene vi slo i kvalifiseringen kommer til å nødvendigvis forberede seg mot oss, men heller fokusere på sine egne feil. Når det kommer til et eventuelt favoritt-stempel, er jeg ganske usikker på om vi ender opp med det. Vi smeller bra fra oss på nett, men det å gjøre det lokalt er en helt annen ting.

Les også
– Jeg hadde mye energi med tanke på alt som skjedde på Twitter

Til tross for en ydmyk tilnærming til favorittstempelet, forteller kapteinen likevel at laget har ambisjoner om å ta med seieren hjem.

– Ambisjonene våre er jo absolutt å vinne hele turneringen. Jeg føler selv at vi er en veldig sterk femmer, og om vi kjører vårt eget spill tror jeg det kan gå hele veien. Vi ser på det hele som en bra erfaring, så alt er egentlig et stort pluss.

Om mikslaget holder sammen etter Digitality X kan ikke Kristengård gi et definitivt svar på, men forsikrer Gamer.no at alle er både fornøyde og komfortable med hverandre.

– For øyeblikket er det usikkert om vi holder sammen etter Digitality. Vi er alle fornøyde med hverandre, og komfortable med å spille sammen. Jeg tror absolutt at denne lagoppstillingen har ekstremt mye potensial, men fremtiden er usikker. Først og fremst mangler vi en plass i Telenorligaen. Personlig var jeg nettopp med på å rykke opp fra 2. divisjon, mens de andre har spilt både i 2. og i 3. divisjon. Personlig har jeg satt meg klare mål for det neste året, og det innebærer å virkelig gå inn for å satse. Med det behøver vi en plass i Telenorligaen, og forhåpentligvis vil det komme tilbud fra organisasjoner eller enkeltpersoner som sitter på en plass som ikke brukes. Når det gjelder de andre spillerne, har de ikke noen andre planer sånn ellers, avslutter Kristengård.

Siste fra forsiden