Red Thread Games - Kreativ Europa

Milliondryss til to norske spill

To selskap får over 3 millioner kroner av EU til å utvikle spillene sine.

Konseptkunst for Svalbard.
Red Thread Games

Norsk Filminstitutt forteller at to norske spill har fått tildelt utviklingstiluskdd fra EU-programmet Kreativ Europa. Totalt har over 32 spillselskap fått tilskudd fra en pott på nesten 40 millioner kroner i tildelingsrunden.

Post-apokalyptiske Svalbard

Red Thread Games har fått tildelt 150 000 euro for utviklingen av Svalbard, noe som tilsvarer like under 1,6 millioner kroner.

– Tilskuddet fra Kreativt Europa MEDIA er en positiv anerkjennelse av Svalbard som et produkt med internasjonalt potensiale, og et banebrytende spill med spennende og nyskapende mekanikker. Den økonomiske støtten betyr utrolig mye for et lite studio som oss, og vil muliggjøre høyere kvalitet på både innhold og teknologi. Vi gleder oss til å dele historien om Svalbard med resten av verden, sier Red Thread Games-leder Ragnar Tørnquist om midlene.

Svalbard beskrives som et historiedrevet Polar Punk-rollespill som finner sted på – ja, nettopp – Svalbard. I et post-apokalyptisk arktisk landskap, i kjølvannet av effekten av global oppvarming og verdensomspennende krigføring, skal man overleve mot naturens harde realiteter sammen med et dyr. Menneskeheten prøver å bygge opp igjen sivilisasjonen, og Svalbard er en svært viktig puslespillbrikke i den planen.

Red Thread Games har fått støtte fra Kreativ Europa to ganger tidligere, for spillene Draugen og Dustborn.

Kunst og lek

Det andre norske spillet som har fått støtte er Welcome to the Jungle fra GuppyWorks Norway. De får også tildelt 1,6 millioner kroner fra EU-programmet.

– Welcome to the Jungle bruker en nordisk kunsttradition, og det gør det umiddelbart svært vanskelig å finne privat finansiering før prosjektets potensial er vist frem. Derfor er tidlig offentlig støtte helt avgjørende for at vi skal lykkes, sier Per Rosendal, CEO i GuppyWorks Norway .

Welcome to the Jungle bruker maleriene fra Hans Scherfig som et utgangspunkt for å skape en opplevelse gjennom jungellandskapene han er kjent for å male. Man skal gå dypere inn i materien, kunne leke med dyr, og skape sin egen jungel som blander lek og kunst.

En komplett liste over selskap som mottar tilskudd finner du på Kreativ Europas nettsider.

Siste fra forsiden