The Crystal Bearers i februar

Min venn tyngdekraften

Et nytt Final Fantasy lanseres i Europa om et par måneder.

Crystal Chronicles-serien er en avlegger av Final Fantasy, og er mer fokusert på action og lagarbeid enn hovedserien. Det ferskeste spillet, The Crystal Bearers, er i motsetning til forgjengerne myntet på én spiller, men beholder fokuset på action.

Den japanske traileren

The Crystal Bearers ble nylig sluppet i Japan, og i Statene lanseres det helt på tampen av året. Square Enix melder nå at vi europeere ikke må vente så veldig mye lengre enn amerikaneren, for spillet kommer til vår verdensdel 5. februar.

Handlingen foregår over tusen år etter hendelsene i det første Crystal Chronicles. Den kortvokste Lilty-rasen har hatt stor fremgang takket være sin avanserte teknologi, mens magikerrasen Yuke tilsynelatende er utryddet. Verden har vendt seg bort fra magi og omfavnet teknologi, og de som fortsatt kan bruke magi blir sett på som farlige.

Vi får rollen som den unge leiesoldaten Layle, en av disse magibrukerne. Spillet starter under et eskorteoppdrag hvor Layle har blitt leid inn for å beskytte Lilty-rasens mest storsalgene luftskip på jomfruturen. Horder av monstre angriper skipet, og mens Layle forsvarer det dukker en av de antatt utdødde Yukene opp. Møtet med denne blir starten på et fargerikt eventyr med verdens skjebne på spill.

I The Crystal Bearers loves vi en åpen verden befolket av all salgs monstre og folk. Layles magiske evner lar ham påvirke tyngdekraften, og dette åpner for spesielle former for samhandling med vesenene han støtter på.

De forskjellige monstrene har ulike preferanser og måter å oppføre seg på, og kan blant annet slåss mot hverandre eller samarbeide for å kverk Layle. Ved å påvirke omgivelsene kan du utnytte deres personligheter til din fordel. Et eksempel er en ulveflokk som ikke angriper deg hvis du bærer rundt på et fristende bein.

Siste fra forsiden