Minecraft - AR

Minecraft møter Pokémon GO i ny trailer

Microsoft vil avsløre en ny blokkeopplevelse neste uke.

Microsoft

Minecraft fyller ti år neste uke, og som vi rapporterte nylig planlegger Microsoft en stor bursdagsfest. Mens feiringen blir en hyllest til det opprinnelige blokkespillet, ser det også ut til at utvikleren vil benytte anledningen til å avduke en ny måte å spille Minecraft.

Mandag kveld la Microsoft ut en kort teaser-video på Twitter, med hint om et Minecraft-mobilspill med utvidet virkelighet – eller såkalt augmented reality (AR).

Artikkelen fortsetter under videoen.

Minecraft møter Pokémon GO?

AR lar spillere bruke mobilen for å se digitale gjenstander som om de eksisterte i vår virkelige verden. Teknologien er blant annet kjent fra spill som Pokémon GO, men akkurat hvordan Microsoft vil bruke den er foreløpig uvisst.

Potensielt kan det være snakk om et slags «Minecraft GO», der man jakter på blokkeomgivelser og -skapninger rundt omkring i verdenen. En annen mulighet er at spillet blir mer som en kreativ lekeplass, hvor man kan bygge og se kreasjonene sine slik de ville sett ut i den virkelige verden.

Det offisielle svaret får vi på bursdagsfeiringen, som avholdes 17. mai. Der får vi imidlertid ikke se Markus «Notch» Persson – den opprinnelige skaperen av Minecraft – da Microsoft har bestemt at den kontroversielle figuren ikke får ta del under begivenhetene.

Microsoft jobber også med et annet Minecraft-spill.
Minecraft: Dungeons byr på Diablo-inspirert grotteutforsking »

Siste fra forsiden