Minecraft 10 år - «Notch»

Minecraft-skaperen får ikke være med på spillets tiårsjubileum

«Notch» sine meninger har blitt for sterk kost for Microsoft.

Microsoft

17. mai 2019 holder Microsoft en stor fest for Minecraft, i anledning spillets tiårsdag. Feiringen skal ta for seg blokkespillets fortid, nåtid og fremtid, men mannen som opprinnelig skapte Minecraft får ikke ta del i begivenheten.

Minecraft fyller snart ti år.
Microsoft

I en uttalelse til Variety forteller Microsoft at Markus Persson – bedre kjent som «Notch» – ikke kan vente seg en invitasjon. Årsaken skal være «Notch»s stadig mer kontroversielle ytringer i sosiale medier.

– Hans kommentarer og meninger reflekterer ikke Microsoft eller Mojangs verdier, og er ikke representative for Minecraft, sa en talsperson for Microsoft.

Kontroversiell figur

«Notch» lanserte den første versjonen av Minecraft i 2009, og spillet ble raskt uhyre populært. I 2014 solgte svensken både spillet og studioet Mojang til Microsoft for 15 milliarder kroner, men mens Minecraft-suksessen har fortsatt har historien blitt en ganske annen for «Notch».

Siden 2017 har han gjentatte ganger blitt kraftig kritisert i sosiale medier for sine kontroversielle meninger knyttet til blant annet seksuell legning og rasisme.

Microsoft svarte med å fjerne flere referanser til «Notch» fra Minecrafts lasteskjermer tidligere i år. Selskapet hev seg til og med på en populær vits om at blokkespillet ikke ble skapt av en person, men at det ble sendt hit fra verdensrommet.

Per 2. oktober i fjor hadde Minecraft solgt godt over 150 millioner eksemplarer. Microsoft meldte den gang om over 91 millioner aktive brukere hver måned. Blokkespillet er tilgjengelig på så godt som hver eneste maskin som kan kjøre spill.

Et nytt Minecraft-spill skal lanseres på PC i år.
Minecraft: Dungeons byr på Diablo-inspirert grotteutforsking »

Siste fra forsiden