Minecraft skal bli film – men prosjektet har støtt på problemer

Mojang

Allerede i 2014 kunne vi rapportere at det ultrapopulære byggespillet Minecraft skulle finne veien til det store lerretet. Som seg hør og bør med spillbaserte filmer går imidlertid heller ikke dette prosjektet helt på skinner, viser det seg.

Nettstedet The Wrap (via Eurogamer) har nemlig fått vite at både regissøren og manusforfatteren som opprinnelig ble hyret til filmprosjektet nå har hoppet av.

Planen var å lansere filmen i mai neste år, men nå snakker vi altså trolig om en betydelig forsinkelse, uten at det foreligger et nærmere lanseringsvindu ennå. Det er som før Warner Bros. som skal produsere filmen.

Får visstnok ekte skuespillere

Rob McElhenney var den opprinnelige regissøren, men har nå blitt erstattet.
Mojang

Personen som var ment å regissere filmen heter Rob McElhenney, som er mest kjent som både skuespiller og medprodusent for komiserien It's Always Sunny in Philadelphia.

Manuset skulle skrives av Jason Fuchs, som blant annet var medforfatteren av manuset til fjorårets Wonder Woman-film. De to er erstattet av brødrene Aaron og Adam Nee, som har skrevet og regissert et knippe komeider, deriblant Band of Robbers fra 2016.

Det var Minecraft-skaperen selv Markus Persson som via en Twitter-melding i 2014 lekket at en Minecraft-film var underveis. Det foreligger ennå svært få detaljer om akkurat hva slags film det skal bli. Nettstedet Deadline rapporterte imidlertid at det ikke blir en animasjonsfilm, overraskende nok, men derimot en film med ekte skuespillere.

Hvordan dette skal arte seg gjenstår å se når vi får litt mer konkret og offisiell informasjon om filmen, noe som nok kan ta litt tid.

Les også: Her er den uoffisielle Uncharted-filmen »

Siste fra forsiden