En Minecraft-film skal være på vei

Filmgiganten Warner Bros. har sikret seg rettighetene.

Minecraft blir kanskje til film.
MocartedArts, deviantart

I en twittermelding torsdag forteller Minecraft-sjef Markus «Notch» Persson at mulighetene for en film basert på det uhyre popullære klossespillet er gode.

– Noen prøver å lekke at vi jobber med Warner Borthers på en potensiel Minecraft-film. Jeg ville lekke det, spøker spillutvikleren.

Overfor Polygon bekrefter svensken utspillet, og utdyper planene litt mer. Han virker å være svært ivrig på å få sett prosjektet fullbyrdet.

– Jeg er oppmerksom på at dette kan være øyeblikket der Minecraft taper seg, men hvor ofte får man muligheten til å lage en film, forteller han.

Lego-produsent angivelig hyret inn

Ifølge Deadline har ikke Warner Bros. bare sikret seg rettighetene til filmen, men de har også delegert ansvaret med å overse prosjektet til Roy Lee og Jill Mesick. Produsentvalget er kanskje ikke så rart, når man tenker på at Lees nyeste prosjekt er The Lego Movie som fremdeles ruller i kinosalene her til lands.

Filmen blir neppe seende slik ut.

Litt mer overraskende er det at Deadline har hørt at filmen skal bruke ekte skuespillere, og ikke lage en animasjonsfilm med klosser. Akkurat hvordan dette blir vet vi ikke.

Dette er dog ikke første gang Minecraft figurerer i filmsammenheng. I 2012 slapp 2 Player Productions en dokumentarfilm om utviklingen av spillet, kalt Minecraft: The Story of Mojang. Hele filmen kan sees på YouTube.

En mann har for øvrig gått strake veien i Minecraft i tre år. Hvorfor?
Han vil finne ut hva som skjer når man kommer til verdens ende »

Siste fra forsiden