Hva skjer når man kommer til verdens ende i Minecraft?

«Kurt. J. Mac» har trasket beint frem i spillet i snart tre år for å finne det ut.

Minecraft kan være vakkert.
reditt, XlexerX

Har du noen gang lurt på hva som skjer om du prøver å nå verdens ende i Minecraft? Det har amerikanske Kurt J. Mac. I snart tre år nå har han forsøkt å gå så langt som det er mulig å komme seg i et Minecraft-kart, til det ustabile området utvikler Markus «Notch» Persson kaller Far Lands. Her blir landskapet visstnok skrudd og oppstykket på grunn av måten spillet er bygd opp på.

– Ganske tidlig i utviklingen, da jeg implementerte de "uendelige" verdenene, visste jeg at spillet kom til å få problemer etter en viss distanse. Men jeg regnet på hvor sannsynlig det var at folk faktisk skulle komme seg dit, og kom fram til at det var for langt unna til å bety noe, forteller Persson til The New Yorker.

– Trodde ikke det var langt

Siste episode av Far Lands or Bust.

Det var nettopp myten om Far Lands inspirerte Mac til å gjøre noe helt eget i Minecraft, noe som ingen andre hadde gjort tidligere. Han begynte trasketuren, som han kaller Far Lands or Bust, 28. mars 2011, og har til dags dato gått over 700 kilometer i spillet. Om han skal fortsette forsøket vil det antageligvis ta opp mot 22 år å komme seg til det endelige målet.

– Dum som jeg var tenkte jeg at dette kom til å ta om lag et år. Hadde jeg visst at Far Lands var så uhorvelig mange tusen kilometer unna hadde jeg nok nølt litt mer med å begynne, forteller han til avisen.

Hele reisen dokumenteres på YouTube, og Mac har så langt laget 321 filmklipp som alle klokker inn på om lag en halvtime. Filmvirksomheten har fungert så bra for amerikaneren at han nå konsentrerer seg helt og fullt om pilegrimsreisen – han tjener nok på annonser til at han ikke trenger å jobbe ved siden av. Over 300 000 personer følger reisen.

Bidrar til veldedighet

Et annet aspekt av Macs reise er hvordan tilskuerne oppfordres til å donere til Child's Play, en veldedighetsorganisasjon som kjøper inn leker og spill til sykehus der barn av en eller annen grunn er innlagt. Så langt har seerne donert over 1,5 millioner kroner via Mac.

– Seerne har alltid motivert meg med doneringsviljen sin. Det har gjort at serien handler om mer enn å bare komme seg til Far Lands, og at det faktisk utgjør en forskjell i den virkelige verdenen, sier han.

Og om du ikke gidder å vente på at Mac skal fullføre reisen kan du allerede nå se hva som skjer i Far Lands. YouTube-brukeren «Eddygeek18» la opp en film i fjor sommer der han brukte en teleporteringskommando til å hoppe rett til slutten.

Mac er ikke den eneste som bruker sandkassespillet på finurlig vis.
En gruppe meisler ut Game of Thrones i Minecraft »
Nesten hele Storbritannia har også blitt gjenskapt i spillet »

Siste fra forsiden