Her er nesten hele Storbritannia i Minecraft

Lærling brukte to uker på å konvertere landmassene fra kartdata.

Det britiske kartselskapet Ordnance Survey har tatt et lite sidesprang i kartografien sin. Mens de vanligvis pøser ut digitale og fysiske kart av den mer tradisjonelle sorten, har selskapet nå gitt ut et Minecaft-kart av Storbritannia.

Nesten hele landet er med, men Nord-Irland, Isle of Man og øygruppen Channel Islands figurerer ikke i kartet.

Kan brukes i skolesammenheng

Bak klossekartet står sommervikar Joseph Braybook, som skal ha brukt to uker på å utforme terrenget. Den kjappe verdensbyggingen skyldes at Braybook hadde muligheten til å mate inn kartdata fra firmaet inn i omformingsprogrammer som gjorde jobben.

Ordnance Survey tror det massive kartet kan brukes i skolesammenheng, og gir det ut gratis for å møte et slikt publikum. Kartet rommer 224 000 kvadratkilometer med areal, noe som resulterte i en verden som består av over 22 milliarder Minecraft-klosser. Hver blokk tilsvarer 50 kvadratmeter, så spilleren kan nok få følelsen av å være en kjempe i det store kartet.

Sørkysten av området. (Bilde: Ordnance Survey)

Kartet er fritt tilgjengelig for nedlasting fra Ordnance Surveys hjemmesider. Den komprimerte zip-filen er på om lag 345 megabyte, mens den ukomprimerte filen krever hele 3,6 gigabyte.

Oppdatering på vei

Det er ikke bare på realkartfronten at det skjer ting med Minecraft. For en måneds tid siden annonserte utvikler Mojang at spillets landskapsgenerator skulle få en en overhaling, der målet var å fordele landmassene på en mer realistisk måte.

I tillegg ønsker utvikleren å slenge inn nye landskapstyper og vegetasjon. Det er ikke kjent når oppdateringen trer inn, og det er også usikkert om de blir å finne i Xbox One- og PlayStation 4-utgavene av spillet.

Minecraft finnes til Windows og Mac, mobiltelefoner og Xbox 360.

Les også: Meisler ut Game of Thrones i Minecraft Les også: Minecraft møter Dungeon Keeper?

Siste fra forsiden