Minecraft-skaper oppretter studio

Og har et nytt spill på gang.

Sjansen er stor for at du har hørt om Minecraft, det lille indie-spillet som har rukket å bli en stor salgssuksess og høstet mye omtale. Skaperen av spillet, svensken Markus Persson, vil nå smi mens jernet er varmt og utvider virksomheten sin.

I sin personlige blogg skriver Persson at han har spart opp penger og er i ferd med å stifte et selskap sammen med en kompis. Han har allerede skaffet kontorlokaler i Stockholm og hyret flere personer som skal hjelpe til med virksomheten.

Selskapet skal fortsette å jobbe med Minecraft, men samtidig skal Perssons kompis, som foreløpig er anonym, lede utviklingen av et nytt spill som de to har snakket om i flere år. Spillet vil skille seg fra Minecraft i både stil og spillmekanikk, men utover dette finnes det ingen flere opplysninger om prosjektet ennå.

Persson skriver for øvrig at han leter etter flere medarbeidere, så om du har litt peiling på spillutvikling og er villig til å flytte til Stockholm er det bare å sende en søknad.

Minecraft er et sandkassespill som går ut på å bygge konstruksjoner av kuber i en 3D-verden. Utviklingen av spillet startet 10. mai 2009, og alpha-versjonen ble lansert bare én uke senere. Spillet er stadig under utvikling, og ifølge hjemmesiden er i underkant av 128.000 eksemplarer solgt hittil.

Les også:Zombiene kommer
Les også:–Resident Evil 6 kommer så fort som mulig
Les også:Ubisoft kunngjør Outland

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden