Minecraft

Minecraft skulle få bedre grafikk – nå er «Super Duper Graphics»-pakken avlyst

Ble for krevende.

Grafikkpakken skulle gi Minecraft slike landskaper, men nå blir den ikke noe av likevel.
Mojang

Under E3-messen i 2017 ble det kunngjort en spenstig grafikkpakke til Minecraft som skulle gjøre gravespillet vesentlig mer visuelt innbydende. Pakken ble senere utsatt, og nå viser det seg at den ikke kommer i det hele tatt.

På den offisielle Minecraft-hjemmesiden kan man lese at arbeidet med Super Duper Graphics Pack – som var navnet på den ambisiøse oppdateringen – rett og slett stanses.

Utvikler Mojang sier at grunnen skyldes at den omfattende grafikkoppdateringen ble for tungdreven på samtlige plattformer.

Ikke fornøyde

Vanneffektene skulle også forbedres kraftig med den nye pakken.
Mojang

– Vi innser at dette er skuffende – det var stor entusiasme rundt Super Duper både på innsiden og utsiden av studioet – men dessverre er vi ikke fornøyde med ytelsen til pakken på de ulike enhetene. Av denne grunn stanser vi utviklingen av pakken og vil se på andre måter å oppleve Minecraft med nytt utseende på, skriver utvikleren.

Super Duper Graphics Pack skulle blant annet pryde Minecraft-landskapene med dynamiske skygger, lysstråler som skjærer gjennom tåke og skyer, samt gress og løv som beveger seg i vinden.

Pakken ville også by på nye teksturer for landsbyboere, retningsbestemt lyssetting, belyste kanter og flere andre visuelle forbedringer.

Som man kan lese i oppdateringen fra Mojang ser det altså ut til at studioet jobber med andre former for visuelle forbedringer, men hva dette består i er ennå høyst uvisst.

Les også: Minecraft Dungeons overrasket med sin sjarm og dybde »

Siste fra forsiden