Mini-SNES skal lages i mange flere eksemplarer enn NES Classic

Likevel må du være raskt ute om du vil skaffe deg Super Nintendo Classic Edition.

Nintendo kunngjorde nylig at den ryktede minityrutgaven av Super Nintendo skal lanseres til høsten. Med tanke på at den forrige minikonsollen NES Classic ikke på noe måte klarte å møte etterspørselen er det nok mange som lurer på minutgaven av Super Nintendo vil lide samme skjebne.

Disse bekymringene har Nintendo nå besvart, og det ser heldigvis ut til at det er grunn til optimisme for fansen denne gangen.

– Vi kommer ikke til å dele spesifikke tall, men vi kommer til å produsere vesentlig flere eksemplarer av Super Nintendo Classic Edition enn vi produserte av NES classic, sa en Nintendo-representant i en uttalelse til Business Insider nylig.

NES Classic klarte overhodet ikke å møte etterspørselen, men Nintendo har tenkt å lage langt flere miniutgaver av Super Nintendo.
Audun Rodem, Gamer.no

Kun i salg i tre måneder

Til tross for dette må man være raskt ute dersom man er interessert i å skaffe seg konsollen. Representanten kunne nemlig også fortelle at mini-utgaven av Super Nintendo kun vil bli sendt ut til forhandlere fra 29. september til slutten av året, altså i tre måneder.

Etter dette er det høyst uvisst om de kommer til å fortsette å selge konsollen. Dermed vil Super Nintendo Classic altså tilsynelatende være i salg vesentlig kortere enn NES Classic, som var i salg i cirka fire og en halv måned før Nintendo stanset salget i april i år.

Nintendo-representanten skriver i uttalelsen til Business Insider at hovedfokuset ligger på Switch-konsollen, og at Super Nintendo Classic Edition tilbys som en «anerkjennelse» av de mange som har interesse for selskapets eldre spill.

Miniutgaven av Super Nintendo lanseres altså den 29. september, og maskinen kommer med 21 forhåndsinstallerte spill. Ett av disse spillene er Star Fox 2, som ble kansellert av Nintendo like før det var ferdig. Prisen i Norge er fortsatt ikke bekreftet, men amerikansk pris ligger på 80 dollar.

Switch har også vært mangelvare: Nintendo har imidlertid ikke gjort det med vilje, ifølge selskapet selv »

Siste fra forsiden