– Vi har ikke skapt Switch-mangelen med vilje

Nintendo svarer på beskyldningene om «falsk mangel» på den nye konsollen.

Nintendo

Nintendos nye konsoll har solgt så bra at det har oppstått mangel på maskinen i lengre tid mange steder i verden. Dette har fått noen til å spekulere i om Nintendo kan ha skapt mangelen med vilje for å øke interessen, men disse beskyldningene vil ikke selskapet lenger la stå ubesvart.

I et intervju med Ars Technica slo Nintendos kommunikasjonssjef Charlie Scibetta tilbake mot ryktene om et planlagt underskudd på Switch-konsollen.

Audun Rodem, Gamer.no

Jobber hardt

– Det er definitivt ikke bevisst. [...] Vi produserer den så raskt vi kan. Vi vil få ut så mange enheter som mulig for å støtte alle spillene som som nå kommer ut. Vår jobb er å få den ut så fort som mulig, særlig før julesesongen fordi vi vil ha enheter på hyllene innen Super Mario Odyssey-lanseringen, sa Scibetta.

Kommunikasjonssjefen bedyret at den eneste årsaken til at det har oppstått mangel på Nintendo Switch er at de rett og slett har undervurdert interessen for maskinen sterkt, noe som har ført til at butikkene ikke klarer å holde på maskinen.

– Dessverre er vi nå i en situasjon hvor konsollene blir snappet opp med én gang de når butikkene. Det er et takknemlig problem å ha, men vi jobber veldig hardt med å møte etterspørselen, sa Scibetta i intervjuet med Ars Technica.

Nintendo har skrudd opp produksjonen av Switch flere ganger etter lanseringen. I mars kom det frem at produksjonen for inneværende finansår ville bli doblet fra 8 millioner til 16 millioner enheter, og i mai fortalte kilder at Nintendo hadde bestemt seg for en ytterligere økning til 18 millioner enheter.

Super Mario Odyssey vil nok skru opp etterspørselen etter Switch enda mer: Her er vår sniktitt på spillet »

Siste fra forsiden