– Nintendo skal trappe opp produksjonen av Switch enda en gang

Ruster opp i forkant av den forventede etterspørselen.

Audun Rodem, Gamer.no

Nintendo hadde ikke stort hell med sin forrige konsoll, Wii U, men har hittil hatt betydelig større suksess med sin nyeste kreasjon, Switch. Nintendo har allerede trappet opp produksjonen av konsollen kraftig én gang, og nå ser det ut til at det skjer igjen.

Kilder i forsyningskjeden som avisen Financial Times (via Engadget) har vært i kontakt med hevder nemlig at Nintendo skal jekke opp produksjonen enda mer for å møte den store etterspørselen etter maskinen.

Skrur opp til 18 millioner

Nintendo har visstnok skrudd opp produksjonen til totalt 18 millioner enheter i inneværende finansår, som ender i mars neste år. I mars ble det kjent at selskapet skulle doble produksjonen i perioden til 16 millioner, så nå er dette tallet øket med ytterligere to millioner.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild har vært en viktig bidragsyter til Switch-suksessen.
Audun Rodem, Gamer.no

Mye av grunnen til dette skal være at Nintendo vil forberede seg godt på den ekstra etterspørselen som kommer rundt juletider. Storspillet Super Mario Odyssey skal i tillegg lanseres på den tiden, noe som garantert vil gjøre Switch mer ettertraktet.

Switch har blitt den raskest selgende konsollen i Nintendos historie, og i april meldte selskapet at maskinen hadde solgt i 2,74 millioner eksemplarer fra lanseringen den 3. mars til den 31. mars. Selskapet selv hadde satt 2 millioner som mål, så dette ble med andre forbigått med god margin. Som de skrev i sin rapport tidligere i år har Switch hatt den beste lanseringsmåneden i selskapets historie.

Nintendo Switch har vært utsolgt i store deler av verden i flere uker, men Norge ser ikke ut til å blitt spesielt hardt rammet, og konsollen er i skrivende stund tilgjengelig i de fleste norske nettbutikker.

Breath of the Wild har vært viktig for Switch-salget: Nå skal det trolig komme et Zelda-mobilspill »

Siste fra forsiden