Mario kommer til Nintendo Switch i åpen verden-spill

Super Mario Odyssey skal lanseres senere i år.

Som Nintendo hintet til i fjor kommer alles yndlingsrørlegger til Nintendo Switch i et helt nytt åpen verden-eventyr kalt Super Mario Odyssey. Det japanske selskapet bekreftet spillet under fredagens Switch-presentasjon, og kunngjorde at spillet blir tilgjengelig ved juletider i år.

Sandkasse-Mario

«Hva er det du glaner på? Har du ikke sett en kortvokst rørlegger før?»
Nintendo

I Super Mario Odyssey får Mario utforske en stor og åpen sandkasseverden, på lik linje med Super Mario 64 og Super Mario Sunshine på henholdsvis Nintendo 64 og Nintendo GameCube.

Som du kan se i traileren over blir det mange forskjellige verdener å besøke, som spillere farter mellom i et luftskip. Blant annet venter den New York-inspirerte verdenen «New Donk City», men det blir også turer til ørken, skog og en merkelig verden som ser ut til å bestå av forskjellige typer mat.

Mario kan hoppe og sprette rundt som vanlig, men det blir også muligheter for å ri på dyr man møter underveis. Plattformelementer er selvfølgelig en del av spillet, og denne gangen kan man benytte seg av Marios hatt for å komme seg til ellers uoppnåelige steder.

Skal Prinsesse Peach og Bowser gifte seg?!
Nintendo

Når Mario kaster fra seg hatten sin vil den sveve i luften i et øyeblikk, slik at man kan bruke den som springbrett til å hoppe høyere og over lengre avstander. Deretter vender den automatisk tilbake, slik at man tilsynelatende slipper å løpe etter den slik som når man mister den i andre Mario-spill.

Ellers fikk vi et glimt av både Prinsesse Peach og Bowser, som ser ut som de skal gifte seg. Trolig blir vi nødt til å stoppe bryllupet på en eller annen måte, men Nintendo hadde foreløpig ikke mer å si om saken.

Les alt vi har skrevet om Nintendo Switch »

Siste fra forsiden