Nintendo Switch har fått en pangstart

Tallene fra den første måneden er her, og de lover bra for Nintendo.

Audun Rodem, Gamer.no

I en nylig sluppet finansrapport forteller Nintendo hvordan de ligger an med salget av Nintendo Switch, og spillselskapet har god grunn til å være fornøyde. Tallene kommer ikke overraskende på, siden Nintendo-distributør Bergsala allerede noen dager etter lansering varslet om rekordsalg.

Mellom lanseringen av konsollen 3. mars og utgangen av finansåret 31. mars, har 2,74 millioner konsoller blitt solgt – 600 000 i Japan, 1,2 millioner i Amerika og 940 000 mellom Europa, Australia og andre regioner. Nintendo forventer at de skal selge ytterligere 10 millioner konsoller i løpet av de neste 12 månedene.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild har også solgt bra.
Audun Rodem, Gamer.no

Samtidig har de solgt 2,76 millioner kopier av lanseringsspillet The Legend of Zelda: Breath of the Wild til konsollen. Interessant nok betyr dette at de har solgt flere kopier av spillet enn konsoller. Tar man med Wii U-versjonen i ligningen lander tallet på 3,84 millioner solgte kopier av spillet. Totalt sett har Nintendo solgt 5,46 millioner Switch-spill til nå.

Til sammenligning skrøt Sony av å ha solgt 5 millioner PlayStation 4-konsoller etter lanseringen i 2013, men over et mye lenger tidsspenn – mellom 15. november og 8. februar – enn Nintendos knappe måned. Nintendo ligger altså veldig godt an hvis de klarer å opprettholde salget.

Nintendo 3DS gjør det også bra

Selv om den drar på årene har også håndholdtkonsollen Nintendo 3DS hatt et bra år. 7,27 millioner konsoller har blitt solgt i løpet av finansåret, og ligger nå totalt på 66 millioner solgte. Pokémon Sun og Moon skal nok ha sin del av æren, med sine 15,44 millioner solgte.

På den andre siden har salget av Wii U, naturlig nok, falt drastisk. Kun 760 000 konsoller ble solgt i løpet av finansåret, og Nintendo har dermed kun solgt 13,56 millioner.

Den nye konsollen overbeviste også oss.
Her er vår anmeldelse av Nintendo Switch »

Siste fra forsiden