– Nintendo skal slippe The Legend of Zelda-mobilspill

Avis hevder at spillet kommer i siste halvdel av 2017.

Nintendo

Ifølge amerikanske The Wall Street Journal har Nintendo planer om å slippe et The Legend of Zelda-spill til mobile plattformer. Spillet følger i så fall i hælene på Fire Emblem Heroes, som ble gitt ut tidligere i år, og fjorårets Super Mario Run.

Akkurat hva Nintendo planlegger å slippe, er ikke helt tydelig. Det kan være snakk om en en versjon av et allerede eksisterende Zelda-spill, men mest sannsynlig er det et nytt innslag i serien, utviklet spesielt med tanke på mobiltelefoner.

Mobilspillet blir neppe slik.
Audun Rodem, Gamer.no

Det nye Zelda-spillet skal komme etter mobilutgaven av lenge utsatte Animal Crossing, som opprinnelig skulle slippes tidligere i år. Planen er å slippe begge spillene i siste halvdel av 2017, men datoen skal ikke være meislet i stein.

Avisen nevner også at The Pokémon Company planlegger å slippe en ny mobilapp basert på Pokémon Trading Card Game.

Stor suksess på Switch

Dersom Nintendo slipper et Zelda-mobilspill til høsten vil det sannsynligvis få en god driv. Serien har havnet i søkelyset igjen etter at The Legend of Zelda: Breath of the Wild ble sluppet til Nintendos nyeste konsoll, Switch, i begynnelsen av mars. I den første måneden ble det solgt 2,76 millioner kopier av spillet, og tallet har antageligvis steget litt siden.

Nintendo har også solgt 2,74 millioner Switch-konsoller siden lanseringen, og forventer å selge ytterligere 10 millioner konsoller i løpet av de neste 12 månedene.

Her er vår anmeldelse av Nintendo Switch »

Siste fra forsiden