Feature

Ukens nettutgivelser (uke 31)

Mitt kongerike for en sekretær

Her er ukens spillutgivelser på nettet.

Det er på tide å finne frem Visa-kortet (eller hva du nå har), for her er nok en samling nettdistribuerte spill til alt som kan krype og gå av plattformer. Vi starter med Sonys PlayStation Store-denne gangen.

PS3 og PSP

Fat Princess (PS3).

Fat Princess er like sært som det høres ut på navnet. Dette er en slags variant av "capture the flag", hvor to lag kjemper om å befri hverandres prinsesser, som har blitt tatt til fange av motstanderlaget. For å gjøre dette vanskeligere, kan du fore prinsessen i fangenskap med mat, slik at hun blir tyngre og tyngre, og dermed vanskeligere for undersåttene sine å bære tilbake når de kommer for å befri henne. Opp til 16 spillere kan spille sammen, og vi får også mulighet for å spille gjennom en enspillermodus.

Watchmen (PS3 og PC).

Watchmen: The End Is Nigh Part 2 er ikke like sært, men også i dette spillet er målet å redde ei ung jente. Spillet foregår i New Yorks underverden, hvor de to antiheltene Rorschach og Nite Owl må slå seg vei gjennom horder av banditter og annet avskum for finne den savnede jenta. Dette spillet har også blitt lansert for PC.

Unbound Saga (PSP).

PSP-spillet Unbound Saga høres kanskje ut som et japansk rollespill, men det er det ikke. I stedet er det et sideskrollende slåssespill hvor du får denge fiender som Rick Ajax og Lori Machete. Ukens andre PSP-spill er Samurai Warriors: State of War, det ferskeste spillet i Koeis samuraiserie. Her er det som vanlig masseslakt av samuraier som står på dagsorden.

Xbox 360

Marvel vs. Capcom 2 (360).

Mer slåssing får vi i Marvel vs. Capcom 2, som har blitt lansert på Xbox Live Arcade. Her må helter fra tegneserieuniversene til Marvel slåss mot figurer fra Capcoms slåssespill. Dermed kan du selv finne ut hvem som er tøffest av Chun-Li og Wolverine. Spillet har totalt 56 spillbare figurer, og 360-versjonen kan skilte med onlinespilling og forbedret grafikk i forhold til originalen.

Vanligvis unngår vi utvidelsespakker i disse artiklene, men for å unngå at folk tror vi har glemt noe får vi nevne Gears of War 2-pakken Dark Corners, med syv flerspillerkart og et nytt kapittel som du kan lese mer om i en annen artikkel.

Wii og DSi

Tales of Monkey Island (Wii og PC).

Den første episoden av Tales of Monkey Island har vært ute på PC en stund, og er nå også tilgjengelig på Wii. I dette eventyrspillet følger vi sjørøveren Guybrush Threepwood, som ender opp på ei svært merkelig øy etter en konfrontasjon med sin onde erkefiende, LeChuck. Øya han har havnet på plages av kraftig pålandsvind fra absolutt alle kanter, og det er klin umulig å komme bort derfra. Men Guybrush bort, for å redde sin kjære Elaine.

Driift Mania (Wii).

Driift Mania er et ferskt racingspill fra Konami, som ser ut til å ha hentet inspirasjonen sin fra klassikere som Super Sprint, Indy Heat og Iron-Man Offroad. Her ser du handlingen fra fugleperspektiv, og hele banen er synlig på skjermen samtidig. Opp til åtte spillere kan kjøre mot hverandre, og du kan velge mellom 32 forskjellige kjøretøy.

The Three Musketeers (Wii).

Sist ut denne uken er en Wii-versjon av The Three Musketeers, et plattformspill som dukket opp på PC i 2006. Wii-versjonen skal være forbedret (noe som strengt tatt var nødvendig), og her loves vi massevis av akrobatikk, tegnefilmaktig grafikk, fekting og intrikate nøtter.

DSi-eiere kan laste ned Guitar Rock Tour, et spill i samme stil som Guitar Hero. Her får du leke stjernegitarist sammen med opp til tre andre spillere. Guitar Rock Tour ble opprinnelig lansert i butikkversjon for standard DS.

PC

Bookworm Adventures 2 (PC).

I tillegg til episode to av Watchmen: The End is Nigh (se PS3-delen) har PC som vanlig fått mengder av utgivelser. Vi starter med Bookworm Adventures vol. 2, hvor bokormen Lex må kjempe seg gjennom ti supersjarmerende kapitler og overvinne over 130 forskjellige fiender ved hjelp av sine fantastiske stavekunster. Som vanlig med PopCap-spill kan vi forvente et glattpolert gameplay, lekker presentasjon og massevis av humor.

Wallace & Gromit (PC).

Eventyrspillere kan kose seg med siste episode av Wallace & Gromit's Grand Adventure, nemlig The Bogey Man, og her har den distré oppfinneren Wallace blitt invitert til å bli det ferskeste medlemmet av en prestisjefull klubb som heter Prickly Thicket. Møtet med klubben utvikler seg imidlertid i en svært dramatisk retning, etter som Wallace og Gromit vikles inn i en eldgammel krangel som truer med å rive hele landsbyen fra hverandre.

Rubber Ninjas (PC og Mac).

Det er et veletablert faktum at ninjaer er kule, men hva med ninjaer laget av gummi? I Rubber Ninjas, som tidligere kun har vært tilgjengelig på Mac, kan du finne svaret. Dette er et eksperimentelt slåssespill i 3D, hvor du får kjempe deg gjennom over 50 nivåer. Sentralt i spillet er fysikkmotoren, som sørger for at gummininjaene oppfører seg realistisk. Det er også mulighet for at to spillere kan kjempe mot hverandre.

Bionic Heart (PC).

Trenger du litt ekstra romantikk i hverdagen? I så fall bør du kanskje ta en titt på Bionic Heart, en interaktiv historie hvor du får rollen som Luke Black, som plutselig treffer en vakker kvinne ved navn Tanya. Hvem er hun, og hva vil hun? Valgene du gjør i løpet av historien låser opp en av 24 forskjellige avslutninger, så her ser gjenspillingsverdien ut til å være høy. Ellers loves vi fargerik grafikk i manga-stil og profesjonelt stemmeskuespill.

Dark Salvation (PC).

Kontrasten mellom et romantisk eventyr og det neste spillet på listen kunne knapt vært større. Dark Salvation er et førstepersons skytespill som bruker Quake 3-motoren, og foregår i Helvete. Du spillet Talia, som må massakrere horder av demoniske fiender ved hjelp av sære og dødelige våpen. Spillet er spekket av okkulte temaer, tung musikk og blodige detaljer, og er sannsynligvis ikke noe du kjøper til ungene med mindre du ønsker å få barnevernets oppmerksomhet.

Creeper World (PC og Mac).

Du har sannsynligvis spilt mengder av Tower Defence-spill, men Creeper World leverer en helt ny utgave av det klassiske gameplayet. Her er nemlig fienden overalt, som en mystisk, dødelig masse som presser seg inn over basen din. Dette DRM-frie spillet er tilgjengelig både for PC og Mac.

Handelsspillet East India Company skulle egentlig ha kommet i butikk i dag, men ble utsatt til 14. august. Du kan likevel kjøpe det GamersGate, Steam og Direct 2 Drive. Er du usikker, kan du lese vår anmeldelse først.

War in the Pacific: Admiral's Edition (PC).

Nautisk strategi får vi (mye) mer av i War in the Pacific - Admiral's Edition. Dette er en forbedret utgave av War in the Pacific, med mer realisme og historisk nøyaktighet og en haug nye funksjoner. Spillet er et turbasert strategispill hvor handlingen finner sted i Stillehavsområdet under andre verdenskrig. Kamphandlingene foregår både på havet, på land og i luften, så her gjelder det å ha stålkontroll.

Vi tar også med litt nostalgi, nemlig Lords of the Realm: Royal Edition, som har dukket opp på Good Old Games. Her får du klassiske Lords of the Realm 1 og 2, samt en ekspansjon for toeren. Kan du ta over makten i middelalderens England?

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisspill

Gates of Andaron (PC).

Om du liker å spille gratis MMO-spill med mikrotransaksjoner kan du ta en titt på Arena Online, som nylig ble lansert i Europa. Det samme gjelder Gates of Andaron fra Korea. Du kan også ta en titt på La Tale, et koreansk, sideskrollende MMO-spill som er i åpen beta nå. Et annet MMO-alternativ er Rumble Fighter Online, som fokuserer på kamp. Dette spillet er også tilgjengelig i Europa nå.

Lies and Seduction (PC).

Du kan også ta en titt på Lies and Seduction, et tredimensjonalt eventyrspill der du spiller vakre Abby, som har veldig lyst til å ødelegge den kristne rockestjernen Chris sin plan om å aldri ha sex før ekteskapet. Spillet er løst basert på boken Dangerous Liaisons, og er ikke ment for barn (selv om det ikke er grovere enn de gamle Larry-spillene).

Til slutt får du en offisiell onlineutgave av klassiske Boulder Dash, hvor målet er å finne diamanter og unngå å bli knust av steiner.

Det var det for i dag, men husk: Den som intet spiller, er dum. Pluss: Forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden