Mario-skaper ut mot spillkvalitet

Miyamoto prater

Fjorårets nedtur kom visst ikke på grunn av finanskrisen.

2009 ble ikke et spesielt godt år for spillbransjen hvis vi ser på salgstall, og flere måtte kutte både antall spill i produksjon og antall ansatte.

Wiiiiiiiii.

Man skulle tro at den berømte finanskrisen spilte en stor rolle i dette, men stjernedesigner Shigeru Miyamoto er av en litt annen oppfatning. Han retter heller en pekefinger mot spillenes kvalitet.

– Faktumet at vi ikke klarte å selge mer i 2009 enn i 2008 er rett og slett fordi vi ikke klarte å lage produkter som var morsomme nok, sier Mario-skaperen ifølge GameSpot.

Og han understreker:

– Det er alltid opp- og nedturer i denne bransjen. Så lenge vi skaper unike opplevelser med spillene skal det ikke være noe å bekymre seg for.

Miyamoto pratet også litt om hvordan mer og mer spilling virker å være nettbasert, et område der Wii tradisjonelt har ligget litt i bakleksa.

– Vi endrer gradvis spillopplevelsene ved å bruke internett. Mitt personlige fokus er imidlertid å underholde mennesker, selv de som ikke har internett. Det er min topp-prioritet, avslutter japaneren.

Neste storspill fra denne kanten er for øvrig Super Mario Galaxy 2, som kommer i salg 11. juni.

Siste fra forsiden