Stabæk inngår samarbeid med Momentum

Momentum inngår samarbeid med Stabæk - omdøpes til Stabæk Momentum

Stabæk føyer seg inn i rekken av sportsklubber som kaster seg på e-sportbølgen.

Sigmund Rederscheid (til venstre) er ansvarlig for e-sport i Stabæk. Eirik Larsen (til høyre) er daglig leder Momentum.
Stabæk Momentum

Mandag ettermiddag annonserte Momentum og Stabæk at de inngår et samarbeid. Det betyr en omdøping av klubben, som når blir kjent som Stabæk Momentum. Ny logo er også på plass, og samarbeidet skal gi mer stabilitet for spillerne i klubben. Både FIFA og Counter-Strike: GO er spillene laget skal satse på, i Telenorligaen og eSerien.

DISSE SPILLER FOR STABÆK MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Kristian «mICROVAN» Nyborg
Andreas «dem0» Aslaksrud
Steffen «SLY» Amundsen
Adam «adx» Larsson

Eirik Larsen, daglig leder i Stabæk Momentum sier følgende om samarbeidet.

– Samarbeidet med Stabæk betyr veldig mye for oss. Det gir oss muligheten til å dra nytte av en klubb som har drevet med sport lenge, og vi kan lære mye av hverandre. Når det gjelder partnerporteføljen er dette noe vi jobber mye med. Rent strategisk som organisasjon må vi sørge for at partnere og sponsorer er med å skape et godt helhetsbilde og vi må sørge for å skape verdi som gjerne overgår hva de selv har tenkt, forteller Larsen.

Du kan se Stabæk Momentum allerede mandag kveld mot Nordavinds nye superlag på vår Twitch-kanal klokken 20:00 »

Ønsker å nå ut til mange

Lagets nye logo.
Stabæk Momentum

Han forteller også at de ønsker å se på flere spilltitler etterhvert.

– Vi har per nå CS:GO og FIFA. Dette er de titlene vi skal utvikle videre. Vi lukter også på noen andre titler - men der har vi ikke landet helt ennå. Men det jeg kan si at dette blir utrolig spennende fremover, og det er utrolig gøy å se interessen der ute.

Larsen forklarer at det er viktig for mange at dette blir en realitet, og at de ønsker å nå ut til de som egentlig ikke kjenner e-sporten godt.

– Vi ønsker å ta samfunnsansvar. Dette er Stabæk flinke på. Vi ønsker å ivareta og påvirke bredden av e-sporten på sikt. Dette betyr at på et tidspunkt må det vel være mulig at rundt i det norske land kan du sende din sønn eller datter på spilltrening, på lik linje med eksempelvis fotball eller håndball. Du lærer at det er viktig med søvn, spise riktig, fysisk trening, møteplass, samhold, mestring og bygge talenter. Bredden er også med å kunne forankre e-sporten til lokale politikere eller det lokale næringsliv, forklarer Larsen.

Videre forteller han at det skal satses internasjonalt.

– Vi skal styrke oss sportslig og vi har som ambisjon å bli en av Norges beste klubber, vi skal også på sikt hevde oss internasjonalt.

LES OGSÅ: Riddle inngår samarbeid med Eliteserie-klubb

Les også
Nordavind bytter navn til 00 Nation

Gir oss en ny gnist

Andreas «dem0» Aslaksrud under vårens sluttspill i Telenorligaen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Kaptein i Stabæk Momentum, Andreas «dem0» Aslaksrud, sier det gir laget en ny giv mot å satse hardere.

– Det gir oss en ny gnist på motivasjonen. Alt blir mer seriøst og vi har fått en del høyere ambisjoner. Forhåpentligvis vil samarbeidet med Stabæk hjelpe oss med å realisere drømmen om full profesjonalisering, sier Aslaksrud.

– Blir det lønn eller noen økonomiske fordeler?

– Nei, ikke med det første.

Nylig har laget gjennomgått en endring i lagoppstillingen. Aslaksrud forklarer litt hvorfor.

– Vi er fortsatt i startfasen av prosjektet her og ting skjer fort og det er mye nytt. Vi har gjort endringer i lagoppstillingen og jobber knallhardt med å bli Norges beste lag. Jeg går tilbake som taktisk leder, også har vi «adx» på prøve. Søndag fikk vi også sikret oss signaturen til Steffen «SLY» Amundsen.

LES OGSÅ: Norsk Tipping skal få e-sport inn som spillobjekt på Oddsen

Tidligere kaptein, og Momentum-ansikt, Christian «kSwitch» Lorange har altså forlatt laget. Aslaksrud forteller litt mer om det.

– Jeg vet faktisk ikke helt sikkert hvorfor han forlot oss, det kom veldig brått på. Vi stagnerte som lag i starten av 2019 og motivasjonen sank til bunns. Jeg trodde vi skulle klare å jobbe gjennom det, men Christian så vel ikke noe lys i enden av tunnelen.

Laget har fått en litt vanskelig start på sesongen etter å ha blitt tippet ganske høyt opp på tabellen av flere eksperter. Aslaksrud sier hovedfokuset nå blir å sikre sluttspillplassen.

– Målet for sesongen er å berge sluttspillplassen og stikke av med pokalen. Vi sleit litt med nerver forrige gang og fikk ikke prestert som vi ønsket. På GO:Camp løsna det så nå er vi klare for å sitte på scene. Utover Telenoligaen blir det Copenhagen Games, hvor vi skal komme oss ut av gruppespill og få vist oss frem. Så jobber vi med å være klare til å kvalifisere oss til ESEA Advanced, avslutter Aslaksrud.

Siste fra forsiden