Mulig knappefri Revolution-kontroller

Revolution-kontrolleren ryktes å være det mest revolusjonerende med neste generasjon konsoll fra Nintendo. Nå har selskapet hintet til at den kan bli fri for knapper og spaker.

Nintendo er kjent for å gå nye veier, ikke minst for å tiltrekke seg oppmerksomhet fra de som vanligvis ikke spiller. Nå har Nintendo-sjefen, Saturo Iwata, vært ute i pressen igjen, og sagt at han syns kontrollerne til denne-generasjon konsoller er alt for kompliserte. I en artikkel i Guardian Unlimited, forteller han litt om hvordan han ser for seg kontrolleren til Revolution.

- Det er alt for mange knapper og spaker på kontrolleren for nybegynnere, noe som etter all sannsynlighet tar vekk motet til å prøve spill. Vi ønsker at kontrolleren til Revolution skal være anvendelig for alle, og vi vil at folk skal få lyst til å ta på den, og leke med den, forteller Iwata til Guardian Unlimited.

Utseende på kontrolleren til Revolution er blant de tingene folk spekulerer mest rundt, spesielt ettersom Nintendo valgte å ikke vise den frem under årets E3. Ekstra spennende er det fordi Revolution skal kunne la folk laste ned og spille hele bakkatalogen til Nintendo, fra Nintendo 8-bit, og fram til Nintendo 64. Dermed med kontrolleren være kompatibel med samtlige spill.

Noen har hentydet at kontrolleren kanskje er selve maskinen, og at den dermed også er bærbar. I så fall må den være veldig liten og lett for at det skal bli en behagelig opplevelse. Videre spekulasjoner vil det bli, for Nintendo har ingen planer om å gå ut med flere essensielle detaljer før mot slutten av året.

Det vi imidlertid vet er at Revolution vil ha en størrelse tilsvarende omtrent tre DVD-cover lagt oppå hverandre, og være bakoverkompatibel med spill utgitt på GameCube. I tillegg vil kunne laste ned og spille bakkatalogen til Nintendo, De nye spillene lanseres på optiske disker som er tolv centimeter i diameter, og muligheten vil også foreligge for å kunne bruke konsollen som DVD-spiller. Av hardware-spesifikasjoner, så har Nintendo kun gått ut med 512 MB internt flash-minne, to USB-porter og trådløs nettilgang.

Siste fra forsiden