Mulig mangel på Wii i Norge

Det kan bli vanskelig å skaffe seg Wii i desember; norske forhandlere er misfornøyd med det lave antallet maskiner de har fått tildelt.

Wii har allerede blitt lansert i USA, og i Europa lanseres Nintendos nye hjertebarn den 8. desember. Nå kan det imidlertid se ut som at et stort antall nordmenn bare kan glemme tanken på en Wii under juletreet, for i følge Faro Journalen, er norske forhandlere generelt skuffet over antallet maskiner de får til lansering.

Årets julegave kan bli vanskelig å finne (Foto: Treehouse)

– Vi får godt under 100 Wii-maskiner til lanseringen, og er overhodet ikke fornøyd med antallet. Vi skulle gjerne hatt mange flere, forteller Platekompaniets spillansvarlig, David Smestad, til Faro Journalen. Platekompaniet har 19 butikker på landsbasis, og hvis systemene fordeles likt betyr det cirka fem konsoller per butikk.

Andre forhandlere Faro Journalen har snakket med deler Smestads frustrasjon. Lars Dalen fra Musikkverket forteller at de overhodet ikke er fornøyd med antallet maskiner de har fått tildelt, og at det som resultat blir et svært lite utvalg av butikkene deres som kommer til å ha Wii på lanseringsdatoen. Ståle Braathen fra Expert er heller ikke fornøyd, og karakteriserer antallet Wii-maskiner kjeden får tildelt som latterlig dårlig

Den nordiske Nintendo-distributøren Bergsala forstår forhandlernes frustrasjon, og markedsansvarlig for Kirsti Danielsen, forteller til Faro Journalen at de ikke er fornøyd med antallet maskiner de kan tilby til lanseringen. De skulle gjerne hatt flere maskiner, og venter fortsatt på tilbakemelding fra Nintendo på hvor mange maskiner de kommer til å få før jul.

Mangelen på konsoller gjelder for hele Europa. Det er altså ikke bare Norge som er nedprioritert, noe som er en mager trøst for de som ikke får mulighet til å kjøpe Wii her til lands.

– Denne uken får vi besøk av Nintendo of Europe, og håper da å få litt mer klarhet i hva som skjer fremover. Alt skjer i siste liten for oss nå, og det er ikke lett å jobbe når Nintendo har så få biter på plass tett inntil lanseringen, forteller Kirsti Danielsen til Faro Journalen.

Et lyspunkt er at Bergsala forventer å få en leveranse til før jul, sannsynligvis rundt 12-13. desember. For øyeblikket vet de ikke hvor mange nye maskiner de får å rutte med, så det kan lønne seg å følge med på det som skjer om du er fast bestemt på å spille Wii i år.

Siste fra forsiden