Musikk og film til Steam?

Valve vurderer utvidelser

I fremtiden kan vi kanskje kjøpe både musikk og film via Steam-plattformen.

Steam har hatt stor suksess i løpet av de siste årene, og det er ikke lenge siden systemet passerte 15 millioner brukere. Nettstedet Tom's Games tok en prat med Doug Lombardi fra Valve for å høre litt om selskapets tanker om systemet.

Spill fra uavhengige utviklere holder en høy profil på Steam.

Et naturlig spørsmål er naturligvis i forhold til hvor veien går nå for Steam, og i følge Lombardi kan det tenkes vi får se både film, musikk og andre typer underholdning på tjenesten.

– Vi vil ha flere «casual»-spill og internasjonale spill. Og vi vurderer definitivt andre typer innhold, som video og musikk. Vi snakker mye om dette, og vi er i diskusjoner med folk som selger andre typer digital underholdning. Jeg tror at du vil se flere pilotprosjekter på Steam før året er omme.

Lombardi var, naturlig nok, også svært fornøyd med det siste årets utvikling på Steam. I tillegg var han overrasket over de gode salgstallene til spill som BioShock og Call of Duty 4.

– Tallene for de to spillene var virkelig imponerende. Det har vært et fantastisk år for PC-spill. Jeg tror ikke det finnes en eneste utgiver som har lansert noe over Steam og ikke kommet tilbake senere med et nytt spill.

The Orange Box har solgt mest på PC.

I forhold til den evige diskusjonen om PC-en er i ferd med å dø som spillplattform eller ikke, kunne Lombardi fortelle at mens The Orange Box har solgt cirka 1,5 millioner kopier på konsoll, har salgene på PC vært langt sterkere.

Hvor mye sterkere ville han ikke gå i detalj om (Valve er kjent for å holde salgstallene sine tett til brystet, uansett hvor imponerende de måtte være), men han røpte at tallene var betraktelig bedre på PC enn konsoll.

Spill fra uavhengige utviklere har også gjort suksess på Steam, og Lombardi skryter blant annet av Audiosurf, som for øyeblikket er det bestselgende spillet på tjenesten.

Siste fra forsiden