Mye nytt for de som liker eventyrspill

Simon the Sorcerer 4 er på vei, Benoit Sokal jobber med to nye spill, Frogwares har lansert en ny demo av 80 Days, Deck13 har gitt ut en skikkelig morsom musikkvideo fra Ankh, og så videre.

Simon the Sorcerer-serien er en favoritt hos mange (i alle fall så lenge vi later som den katastrofale treeren ikke eksisterer - det er aldri spesielt hyggelig når et utviklerstudio oppdager at kontoen deres plutselig er tom, og de fortsatt ikke er ferdig med spillet sitt), og nå er det klart at Simon Woodruffe fra tidligere Adventuresoft har slått seg sammen med tyske Silver Style Entertainment (som står bak The Fall; et postapokalyptisk rollespill som skal lanseres utenfor Tyskland til neste år) for å lage et nytt spill i serien. Simon 4 blir et pek-og-klikk-spill med 3D-grafikk.

Ankh, fra Deck 13

Det er alt vi vet for øyeblikket, men heldigvis for eventyrspillere har vi massevis av andre nyheter å vise til. For eksempel kan du laste ned en suveren liten musikkvideo fra eventyrspillet Ankh, som nylig har blitt lansert i Tyskland, og som kommer ut på engelsk neste år. Spillet ser ut til å kunne bli svært morsomt, og grafikkstilen utviklerne har brukt er sjarmerende og tegnefilmaktig. Traileren, som ble lansert i forbindelse med Adventure Developers Online Conference, kan du laste ned direkte fra utviklerne.

Nytt fra Kheops Studio
Andre nyheter fra ADOC inkluderer informasjon om de to neste spillene til Kheops Studio (som har stått for Return to Mysterious Island og Journey to the Moon - nok et spill som er ventet i norske butikker til neste år). Det første av disse er basert på livet til Leonardo Da Vinci, og er et førstepersons eventyrspill i stil med Kheops sine tidligere spill. Historien i spillet skal ligge svært tett opp til Leonardos virkelige liv og vil være mer autentisk en historien i Dan Browns kjente bok om renessansegeniet.

Det andre spillet er et mysterium inspirert av Umerto Ecos bøker. Spillet er et tredjepersons eventyrspill (som for eksempel Syberia og Den Lengste Reisen) og foregår i middelalderen, hvor du må finne ut hvem som står bak drapet på Fader Willfried. Spillet skal etter planen lanseres til høsten neste år, og vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon så snart det kunngjøres (det samme gjelder spillet om Leonardo Da Vinci). Ellers fortalte Kheops at de planlegger å lage flere spill basert på Jules Verne sine bøker.

To nye spill fra White Birds
Benoit Sokal er kanskje det mest kjente navnet innenfor eventyrspillsjangeren - med sine to Syberia-spill har denne belgiske tegneseriekunstneren blitt svært populær. Nå jobber han i studioet White Birds Productions, og det første spillet deres, Paradise, er i ferd med å bli ferdigutviklet og skal lanseres til neste år. Samtidig jobber studioet med to nye prosjekter - film/spillprosjektet Aquarica (som vi allerede har hørt om) og eventyrspillet Sinking Island.

Førstnevnte foregår på en tropisk øygruppe hvor de fastboende plutselig begynner å fryse. Det viser seg etter hvert at øyene deres er enorme kjempehvaler, som nå er på vei mot nordpolen for å formere seg (og dø). Samtidig har en gruppe hvalfangere hørt om dette, og nå øyner de muligheten til å få seg historiens største fangst. Sinking Island er et mordmysterium som foregår på et tropisk paradis. Problemet er at dette paradiset er i ferd med å synke i havet, noe som blir litt kritisk. Spillet minner om Syberia, men kommer med mye større valgfrihet, og vil være litt mørkere enn Syberia var. Grafikken skal være svært flott, og musikken komponeres av mannen bak Syberia-musikken.

Avslutningsvis kan vi fortelle at Frogwares har lansert en ny demo av eventyrspillet 80 Days (løst basert på Jules Verne-historien Jorden Rundt på 80 Dager), som du kan laste ned fra lenkene under. Denne demoen lar deg delta i en reise på supertoget Goliath, og er på 503 MB. 80 Days er nok et spill som kommer ut på engelsk tidlig neste år, om alt går etter planen.

Siste fra forsiden