Mystiske radiosignaler hos Aperture

Glados er ikke den eneste forstyrrelsen i Portal lenger.

Det begynner å bli en stund siden vi hørte noe håndfast om Portal. Den populære tittelen kom ut allerede i 2007 - til strålende kritikker. I Portal påtok du deg rollen som en kvinnelig forsøkskanin, Chell. Kun bevæpnet med Aperture Science Handheld Portal Device – et gevær som lot deg lage ”portaler” mellom to steder, måtte du kjempe deg gjennom mange farlige områder.

Siden lanseringen har publikum etterspurt en oppfølger. Annet enn en utlyst stilling der de spør etter stemmeskuespillere til rollen som Aperture Science-direktør, har det ikke kommet noe konkret fra Valve.

Inntil nå…

Les også:Gabe får pris

Radiosignaler

I forbindelse med en oppdatering til PC-versjonen av Portal, dukket det plutselig opp en ekstra achievement, kalt Transmission Received. I tillegg har det dukket opp flere radioer i Portal-verdenen, og for å få låst opp nevnte achievement er en nødt å bære radioene til 26 spesifikke steder. Gjør en det vil radioen du bærer ta imot en mystisk radiosending, som best kan beskrives som statiske forstyrrelser eller morsekode. I patcheloggen sto det kun:

"Changed radio transmission frequency to comply with federal and state spectrum management regulations." / Forandret frekvensen for radiosending, for å imøtekomme føderale og statlige reguleringer for behandling av spektrum.

Les også:Valve imøtekommer kritikk

Viral

Flere spillere har prøvd å ”knekke” koden, og ved å kjøre WAV-filene gjennom spesielle programmer har de kommet frem til 26 kryptiske bilder i en nummerert sekvens. Disse leder igjen til et telefonnummer i Kirkland, nær Valves hovedkvarter. Telefonnummeret viser seg å være ei datalinje som er vert for en BBS. Inne der er det blitt funnet flere merkelige bilder, laget med ASCII.

Les også:Valve lytter til fansen

Hva betyr så dette? Er det markedsføring for Portal 2? Eller kanskje Half-Life 2: Episode 3? Eller er det bare Valve som bruker tid på tullete kampanjer, istedenfor å bli ferdig med nevnte spill? Slik viral markedsføring er ikke et ukjent fenomen, og det benyttes ofte for å skape blest om nye produkter. Spørsmålet er vel om denne blesten er for produktene vi vil ha.

Hva tror du?

(Kilde: Netshroud, Steamforum, Geek.com)

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden