Nå blir Nintendo litt snillere med innholdsskapere som lager videoer med Nintendo-spill

Avslutter de særegne betingelsene sine.

Nintendo

Nintendo har tidligere vært kjent for å gå ganske aggressivt etter folk som som bryter opphavsretten, ikke minst folk som lager «let's play»-videoer og andre typer innhold med selskapets spilltitler.

Som et kompromiss lanserte Nintendo for noen år siden sitt såkalte Nintendo Creators Program (NCP), som innebar deling av annonseinntektene fra slike videoer mellom Nintendo og de som lager videoene. Nå er det imidlertid slutt for NPC.

I en kunngjøring opplyser Nintendo at ordningen vil avvikles innen slutten av desember måned, noe som betyr at innholdsskapere ikke lenger trenger å sende spillvideoene sine til NPC.

Nintendo

Nye retningslinjer

I stedet bes innholdsskapere å følge de nye retningslinjene for deling av opphavsbeskyttet Nintendo-materiale i video- eller bildeform.

I de nye retningslinjene, som ligner på dem Sony og Microsoft opererer med, heter det at innholdsskapere heretter tillates å tjene penger på spillvideoene sine under de ulike plattformenes egne ordninger – slik som YouTube Partners.

Videoer og bilder av innhold laget av Nintendo må inkludere innspill og kommentarer fra den som laster det opp, altså slik man vanligvis gjør i spillanmeldelser og «let's play»-videoer, ellers vil ikke innholdet være tillatt.

Nintendo presiserer at de fremdeles forbeholder seg retten til å fjerne innhold de mener er i strid med opphavsretten, og innhold de mener bryter med retninglinjene. Likevel vil denne nye praksisen innebære en liberalisering fra Nintendos side.

Les også: Ryktestorm om Skyward Sword på Switch etter kommentar fra Zelda-sjefen »

Siste fra forsiden