Ryktestorm om Skyward Sword på Switch etter kommentar fra Zelda-sjefen

Oppdatert: Nei, sier Nintendo.

Nintendo

Oppdatering 28. november: Etter noen dager med spenning har Nintendo satt en stopper for ryktene om Skyward Sword på Switch. I en uttalelse til Eurogamer forteller selskapet at det ikke foreligger noen planer om å relansere spillet på hybridkonsollen.

Opprinnelig sak følger.

Denne uken dukket det opp et rykte om at The Legend of Zelda: Skyward Sword kanskje vil komme til Nintendo Switch. Fans har kastet seg over saken som en flokk sultne løver, men her er det nok best å finne frem saltklypene først som sist.

Skyward Sword introduserte flere nyheter til Zelda-serien.
Nintendo

Ryktet stammer fra en kommentar fra Zelda-sjef Eiji Aonuma, som dukket opp på scenen under en konsert i Osaka i Japan. Som blant andre Eurogamer melder skal Aonuma ha holdt en kort tale for de fremmøtte, og åpnet med følgende replikk:

– Jeg vet hva dere tenker. Skyward Sword på Switch, ikke sant? sa Zelda-sjefen til stormende applaus fra salen.

Hvorvidt Auonuma bare spøkte med publikum eller om det faktisk var et hint om Nintendos Zelda-planer er uvisst. Selskapet har så langt ikke kommet med noen offisiell kommentar, så det er ingen grunn til å hoppe i taket helt enda.

Omdiskutert innslag

The Legend of Zelda: Skyward Sword ble opprinnelig lansert for Nintendo Wii i 2011. Spillet tok et avbrekk fra den tradisjonelle Zelda-formelen, og droppet store verdener til fordel for mindre områder man kunne spille igjen og igjen.

Kravet om Wii Motion Plus-tilbehøret og litt skrantende bevegelsesstyring førte også til at fansen var delt i sin mottakelse av spillet. Vår anmelder falt på siden som stilte seg positiv til alle endringene, og han kalte Skyward Sword ett av de beste Zelda-spillene på lang tid.

– The Legend of Zelda: Skyward Sword hører hjemme i biblioteket til enhver spillentusiast. Det er et slikt spill som vil fortelle deg hvorfor du spiller. Du lar deg velvillig utfordre, provosere og engasjere om hverandre i et spill som nekter å slippe deg før du har sett alt det har å by på, skrev Øystein Furevik.

Les også: Nintendo har ingen planer om å lage miniversjon av Nintendo 64 »

Siste fra forsiden