Norse oppløses

Nå er det slutt for Norse

Klubben har ikke levert gode nok prestasjoner, og nå mister de pengestøtten.

Norse har spilt sin siste turnering.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

For under ett år siden annonserte Morten «zEVES» Vollan et stort prosjekt med en pengesterk partner i ryggen. Daværende Deadweight, som Vollan selv ledet, fikk en utrolig kontrakt med selskapet Rfrsh som står bak klubber som Astralis, Heroic og Godsent. Den norske klubben fikk navnet Norse, og det var snakk om lønninger og full dekning av utstyr og reiser.

DETTE VAR NORSE:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Pål «Polly» Kammen

– Det er ingen norsk organisasjon som kommer til å få en bedre avtale enn dette, sa Vollan den gangen.

Klubben har levert gode resultater her til lands. De sto igjen som vinnere av høstsesongen i Telenorligaen 2016, etter å ha slått Temp.no (Gatekeepers) 2-0 i finalen. Med seier på både Gigacon og ByLAN har de vist god form. Nå er det desverre slutt. Dette annonserer laglederen selv på Twitter.

Et ønske fra laget

På tirsdag ettermiddag publiserte Rfrsh en pressemelding på sine nettsider om avgangen fra klubben. Her står det at laget ikke ønsket å fortsette å spille sammen.

Nikolaj Nyholm er daglig leder i Rfrsh.
rfrsh.net/

– Vi har hatt en konstruktiv og positiv dialog med Morten og klubben, og til tross for gjensidig innsats har vi ikke vært i stand til å møte våre felles ambisjoner for laget. Derfor støtter vi ønsket og har gjort en felles beslutning med laget. Sammen med spillerne og laget har vi gjort grep og jobbet i riktig retning, men av flere årsaker ønsker ikke å laget å spille sammen lengre. Vi har stor respekt for alle spillerne i Norse og støtter Morten «zEVES» Vollan sin ambisjon om å starte en trenerkarriere. Vi ønsker alle spillerne lykke til videre og takker alle for et positivt forhold, står det i pressemeldingen signert Nikolaj Nyholm fra Rfrsh Entertainment.

På spørsmål om selskapet vil se etter erstatninger fra Norge forteller Steen Laursen at Norge er et interessant marked, men de er ikke på aktiv søk etter noe lag her. Han forklarer videre at de generelt er åpne for samarbeid med lag med topp potensiale, og ønsker ikke å ekskludere noen marked for det.

Det var klare målsetninger

Det er synd når et helnorsk lag mister en slik finansiert mulighet som de gjorde med Norse, og lagleder Vollan står nå uten lag etter å ha jobbet lenge og hardt med klubben. Han forteller litt om hvordan det hele startet.

Morten «zEVES» Vollan ser for seg en framtid som trener. Her fra Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Jeg kjenner Jakob Kristensen, en av de som var med å starte Rfrsh Entertainment. Tidligere eide han Copenhagen Wolves når jeg spilte der. Jeg kontaktet han og sa jeg hadde noe spennende på gang, men vi måtte vente til selskapet offisielt var startet opp. Vi hadde fått noen andre tilbud før dette, men ingen kunne måle seg med dette selskapet. Så man kan si det var bekjentskap som var med å ordne dette tilbudet. I tillegg mente de at det er mye potensiale i Norge med spillere og sponsorer, men uten prestasjoner blir det ekstra vanskelig å få inn sponsorer, forteller Vollan til Gamer.no.

Med et stort selskap bak som spytter inn penger så er det ofte noen klare målsetninger om hvordan klubben skal prestere rent sportslig. Slik var det også hos de norske spillerne i Norse.

Les også
– Planen vår er å overkjøre de andre landene

– Ja, vi hadde noen klare målsetninger. I starten var det å bevise at vi var det beste norske laget. Det gjorde vi med å vinne Gigacon, ByLAN og høstsesongen av Telenorligaen. Planen var hele tiden å nå et internasjonalt nivå, men først handlet det om å være best i Norge og jobbe derifra. Første målsetning gikk greit, men det stoppet egentlig der.

Spillerbyttene avgjorde ikke

I midten av februar tok klubben grep og gjennomførte to spillerbytter, men det har ikke hjulpet på de sportslige resultatene. Vollan mener at spillerbyttet var nødvendig, selv om de sportslige resultatene kom med.

Her er laget fra Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Før lagbyttet manglet vi litt «fire-power», rett og slett. Før lagbyttet måtte Jørgen «Cromen» Robertsen spille AWP, siden vi manglet en spiller som har AWP som hovedvåpen. Robertsen er innmari god med rifle, så når han måtte ta tak i AWPen mistet vi for mye. Vi prøvde med Khoi «BLU3» Pham, men han jobbet så mye utenom og vi merket tidlig at han ikke var like god som før, sikkert fordi han ikke hadde like mye tid. Derfor tok vi inn veteranspiller Pål «Polly» Kammen for mer erfaring. Generelt sett mistet vi spillere som var mer fokusert på det taktiske og var villige til å lytte, men det var andre problemer med den forrige lagoppstillingen i tillegg. Totalt sett tror jeg det er positive og negative sider med begge lagoppstillingene. Jeg tror ikke Norge, generelt sett, har det som må til for å nå ut til et internasjonalt nivå med mindre man bruker Håvard «Rain» Nygaard, Joakim «Jkaem» Myrbostad eller Ruben «Rubino» Villarroel i laget.

– Er det noe du ville ha endret på?

– Ja, det vil det alltid være. Synes egentlig det var et par ting vi gjorde feil med måten vi bygde opp spillet vårt på. Brukte mye tid på det taktiske, men bommet litt på kommunikasjonen. Der tror jeg Norge generelt i helheten henger bak, om vi sammenligner oss med nabolandene. Det er mye mer flyt der. Vi presterte godt i treningskamper og viste gode resultater der. Dessverre klarte vi aldri å vise det i offisielle kamper. Er ulike årsaker til det, for eksempel nerver, lite erfaring og mange tusen seere. I tillegg kunne jeg gi andre avgjørelser i offisielle kamper enn i treningskamper. Totalt sett har vi bare ikke prestert godt nok.

Det er kun to måneder siden klubben gjennomførte spillerbyttet, men laglederen mener at de har fått god nok tid til å bevise at de er god nok.

Morten «zEVES» Vollan er fornøyd under finalene i høstsesongen av Telenorligaen 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Individuelt sett var vi veldig gode, og enda bedre enn med Jon Erik «ztk» Øygarden og Martin «cENTRYZ» Brandal. Vi merket med tiden at vi mistet en del ting vi hadde etter byttet. Vi fikk uansett god tid med et par måneder, for kjernen i laget var på plass. Vi trente syv timer sammen hver dag, og hadde treningsleir i Danmark i seks dager. Vi følte oss på topp. Vi kunne sikkert fått bedre tid, men målsetningene var klare fra starten av.

Og legger til:

– Jeg vil bare legge til om situasjonen der Øygarden og Brandal ble byttet ut. Det ble vist veldig mye hat mot meg i den perioden fra det norske miljøet, men det var flere spillere bak avgjørelsen, og spillerne fikk flere advarsler uten at det ble bedre. Til slutt ble det nok, og vi måtte gjøre en endring. De ble ikke fjerna fordi vi tapte seriekampen mot Temp.no, som veldig mange trodde. Det var noe vi hadde diskutert lenge, og spillerne hadde ikke forbedret seg på de problemene de hadde.

Satser på trenerkarriere

Etter at Norse legger ned ønsker Vollan å satse videre på Counter-Strike: GO, men nå har han et mål om å trene et internasjonalt lag. På spørsmål om hvorfor han ikke vil fortsette som aktiv spiller er han klar.

– Det finnes mye bra spillere i Norge, men det krever veldig mye arbeid. Jeg har gitt det mye tid, men kanskje ikke jobbet riktig med de problemene vi hadde. Nå føler jeg meg nokså gammel og kan ikke sitte å jobbe og jobbe uten framgang. Jeg vet selv at jeg har mye å komme med når det kommer til Counter-Strike: GO, ikke bare taktisk eller individuell utvikling av spillere, men som lederfigur bak ett lag. Jeg har såpass mye erfaring i spillet, men får ikke utnyttet potensialet mitt som spiller. Jeg har alltid ønsket å lykkes, og det er det samme om jeg lykkes som spiller eller trener. En trener har en stor rolle i ett lag, selv om det ikke er de som skrives om. Alle vet hvor mye en trener har å si for ett lag. Det ønsker jeg å bidra med, forteller Vollan.

Har tro på at «Cromen» kan nå langt

Som en av de beste laglederne i Norge er det alltid spennende å høre hva man tenker om spillere i Norge. Vollan tror tidligere lagkamerat «Cromen» er den spilleren per dags dato som kan nå et internasjonalt nivå.

– Per dags dato er det bare «Cromen» jeg ser for meg kan slå gjennom. Enten han, eller så må det være et helnorsk lag som slår gjennom. Han har veldig mange kvaliteter som mange norske spillere mangler. Han er veldig seriøs og jobber hardt for å bli bedre.

Robertsen selv forteller litt om situasjonen:

Jørgen «Cromen» Robertsen kan bli en framtidig stjerne, mener tidligere lagkamerat Vollan. Her fra Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Vi har ikke følt noe press fra Rfrsh ettersom vi forventet bedre selv, man går jo etter drømmen om å bli best i verden til enhver tid. Vi har ikke levert etter våre egne forventninger, så vi har rett og slett valgt å gå videre. Noen av oss måtte bare ha en ny start, selvfølgelig vil det bli uenigheter i laget når man går inn i en slags dødperiode. Om man gjør det bra i treningskamper, men taper mot «boter» i offisielle kamper så knekker det ganske mye på motivasjonen over lengre tid. Dette var den beste løsningen for alle involverte. Nå er det rett og slett bare å trene videre så sees vi igjen om ikke så lenge. Takk til alle som fulgte med oss og heiet på oss, så håper jeg dere vil følge med videre også. Dette er absolutt ikke slutten. Har hatt en flott tid med Norse og tar med meg mange gode erfaringer videre, det har vært alt annet enn bortkastet tid med laget. Vi snakkes på framtidige arrangementer, forteller Robertsen til Gamer.no.

Siste fra forsiden