LANViRU$ i King of Nordic - Counter-Strike: GO

– Nå gjelder det bare å stå bak ordene og faktisk gjøre det vi skal

Sondre «fibb0» Gjerde mener laget nå må begynne å levere.

Sondre «fibb0» Gjerde og LANViRU$ er klar for nok et King of Nordic-sluttspill.
Valve/Privat/Montasje Gamer.no

Telenorligaen i Counter-Strike: GO er over for denne gang, men King of Nordic-sirkuset ruller videre. LANViRU$ fikk sin debut for to uker siden, og skal i ukens sluttspill også representere Norge.

Siden sist har mikslaget erstattet Bjørnar «BFR» Røn med Sebastian «Sebbe» Berge, men fredagens sluttspill med fire av fem spillere som fikk erfaring for to uker siden. Sondre «fibb0» Gjerde forklarer spillerbyttet på følgende måte:

– Vi stiller med samme mikslaget hvor vi har gjort et lite bytte. Rett og slett for å få inn mer eksplosivitet og rutine. Ellers er ikke noen spesiell grunn til byttet egentlig.

LANViRU$ starter fredagen mot Danmark. Kampen ser du på King of Nordics Twitch-kanal fredag fra 19:30 »

– Vi er ikke kommet for å leke, men dominere

DISSE SPILLER FOR LANViRU$

Vis mer

Steffen «SLY» Amundsen
Mathias «mathio» Nornes
Markus «Martux» Søreng
Sondre «fibb0» Gjerde
Sebastian «Sebbe» Berge

Sondre «fibb0» Gjerde har med seg nesten samme gjeng til ukens sluttspill.
Privat

Vi ble som nevnt kjent med fire av spillerne for to uker siden, som fikk det tøft i sin debut. Siden den gang har mikslaget erstattet en spiller. Gjerde forteller litt om nyervervelsen.

– Sebbe er enda en ungkar i miks-skålen som virkelig smalt til når vi trengte det under kvalifiseringen gang på gang. Han spiller med god rutine og noen man alltid kan stole på gjør det som trengs og mye mer når vi trenger det, forteller Gjerde om den nye debutanten.

LANViRU$ ble kraftig overkjørt av Finland for to uker siden, som på sin side tok tilbake tronen. Gjerde tror erfaringen vil virke godt på spillergruppen.

– Erfaringen fra sist gang ble relativt kortvarig, men veldig nyttig. Vi ble tatt litt på senga over hvor rutinert nivå det var av motstanderne våre, men så skal det sies at det ble også Danmark og Sverige som begge tapte mot Finland til slutt. Det var også ikke den beste dagen for enkelte av spillerne som møtte veggen relativt tidlig og slet med å hente seg inn igjen.

LANViRU$ har nå levert varene i to av tre kvalifiseringen den siste tiden og selvtilliten er skyhøy i følge Gjerde.

– Selvtilliten er akkurat der den skal være for øyeblikket. Vi vet vi kan levere, treffsikkerheten sitter og nå gjelder det bare å stå bak ordene og faktisk gjøre det vi skal. Vi kommer inn litt mer forberedt enn sist gang og er klar for å skape litt kaos.

Likevel har de ingen planer om å danne et lag sammen, men Gjerde forteller at flere av spillerne ønsker å finne ett, og komme seg inn i miljøet.

– Foreløpig er det ingen planer om å danne lag, men flere i miksen er aktivt ute å leter etter muligheter for å komme seg inn i det lukkede topp-miljøet i Norge.

Vi utfordret Trym «javi» Rygg i Botlancers forrige uke, hvor han forsøkte å finne mulige løsninger til hvorfor Norge ikke etablerer seg i King of Nordic-sammenheng. Vi gir Gjerde samme utfordring som mener det hele ligger i grunnleggende holdninger.

– For at Norge skal kunne få utvikle seg tror jeg gutteklubben grei må slippe inn og dele sine erfaringer med de yngre gutta. I tillegg burde mentaliteten med hvor overlegne vi alltid er i forhold til hvordan vi presterer bli mye mer ydmyk, hvor viljen til å jobbe beinhardt over lengre tid må komme frem. Også hjelper jo ikke med spillerbytter annenhver uke i de lagene som får ting til å funke, men gir opp etter et slag i tryne eller en liten heftig diskusjon med lagspiller, fremmer Gjerde.

Til slutt ber vi Gjerde spå sitt eget utfall under fredagens sluttspill og han er både selvsikker kontant i svaret.

– Litt vanskelig å si med tanke på vi ikke vet hvilket nivå resten av landene stiller med, men vi er ikke kommet for å leke, men dominere.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 1. juni.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden