Nå har Sony solgt 4,2 millioner PlayStation 4-konsoller

Mens Xbox One henger et godt stykke etter.

PlayStation 4 selger godt.
Sony

Da Sony-toppene sprettet champagneflaska på nyttårsaften i forrige uke, var det sikkert mer enn overgangen til det nye året de feiret. Mellom lanseringen i november og 28. desember har nemlig spillselskapet solgt 4,2 millioner konsoller – noe som betyr at de er godt på vei mot å nå målet om 5 millioner solgte innen mars 2014. Dette fortalte Sony Computer Entertainment-sjef Andrew House under CES-messen i Las Vegas tirsdag kveld.

På spillfronten forteller Sony at det har blitt solgt 9,7 millioner spill til PlayStation 4 så langt. Det vil si at snittet for spillkjøp hos PlayStation 4-eiere ligger på like over to spill. Siden PlayStation 4s spillbibliotek ikke er kjempesvært enda er det vanskelig å fastslå om dette er sterke tall eller ikke.

I tillegg har nettjenesten PlayStation Plus fått et gedigent hopp i abonnements-tall, med en økning på over 90 prosent siden konsollanseringen. Det er ikke utenkelig at økningen skyldes kravet om å ha PlayStation Plus for å tevle og samarbeide med andre over Internett på den nye konsollen.

Xbox One henger etter

Xbox One henger litt etter.
Audun Rodem/Gamer.no

Sonys skryteparade fortsetter med en grov oversikt over oppslutningen rundt strømmingstjenesten Twitch. Ifølge nettstedet sto PlayStation 4-konsoller for 20 prosent av alle sendinger mellom 23. desember og 3. januar. Tjenesten har innen PlayStation 4-lanseringen så og si vært forbeholdt PC-publikumet, så dette er imponerende tall for Sony.

For et par dager siden fortalte Microsoft at deres konkurrerende konsoll, Xbox One, hadde solgt 3 millioner eksemplar innen 31. desember 2013. Riktignok har ikke konsollen blitt sluppet i like mange marked som konkurrenten ennå – vi i Norge er blant de som ikke har lett tilgang på Xbox One. Det er heller ikke kjent når Microsoft har planer om å lansere Xbox 360-oppfølgeren her til lands.

At det nå har blitt solgt over 7 millioner totalt mellom de to er svært imponerende. Legger vi på at Nintendo har solgt minst 3,9 millioner Wii U-konsoller siden lanseringen i 2012 blir totalen over 11 millioner konsoller mellom de tre.

Samtidig trakk Sony sløret av sin nye strøømingstjeneste:
Med PlayStation Now skal man kunne spille gamle PlayStation-spill »

Siste fra forsiden