Steam

Nå har Steam gjort det vanskeligere å lure til seg billigere spill

Stenger VPN-smutthull.

Steam

Mange spillere har tatt i bruk såkalte VPN-løsninger for å lure Steam til å tro at man befinner seg i et annet land, for på den måten å benytte seg av lavere priser. Nå blir dette betydelig vanskeligere, rapporterer blant andre Eurogamer.

Steam Database, som beskjeftiger seg med å spore endringer hos Steam, snappet opp en ny endring på distribusjonsplattformen som mer eller mindre lukker ovennevnte smutthull.

Endringen innebærer at man heretter kun kan endre landet som er tilknyttet Steam-kontoen etter at man har gjennomført en transaksjon med en betalingsmetode fra det aktuelle landet.

Førte til kraftige prisøkninger

Dermed blir det altså betraktelig mer vrient å narre Steam til å tro at man bor i et annet land enn man faktisk gjør.

VPN (virtual private network) er en løsning som går ut på å opprette private, virtuelle forbindelser gjennom offentlige nett som Internett, for å holde seg anonym og omgå geografiske restriksjoner på blant annet digitale tjenester.

Et ferskt og høyt profilert eksempel på VPN-utnyttelse på Steam-plattformen fikk vi nylig i forbindelse med PC-versjonen til Horizon Zero Dawn, som nettstedet VG247 rapporterte.

Etter at det ble åpnet for forhåndsbestilling gikk nemlig prisen på spillet kraftig opp i mange regioner, blant annet i Sør-Amerika, som følge av at mange vestlige spillere benyttet seg av VPN-løsninger for å skaffe spillet billig – noe som i stor grad rammet lokale spillere i de aktuelle regionene.

I Argentina skal for eksempel Horizon Zero Dawn-prisen på Steam ha økt med hele 389 prosent, og også land som Tyrkia og Russland skal ha opplevd økninger på over 300 prosent.

Les også: Nå vil Metacritic at du faktisk spiller et spill før du legger ut brukeranmeldelse »

Siste fra forsiden