Spill på Steam i 2023

Over 14 000 spill ble lansert på Steam i 2023

Ny rekord.

Steam

TLDR

  • I 2023 ble det lansert hele 14 532 spill på Steam, en kraftig økning sammenlignet med i fjor.
  • Oktober ble måneden med flest lanseringer, med hele 1324 nye spill.
  • Utvikleren bak The End is Nigh, Tyler Glaiel, uttrykker bekymring over veksten og påpeker at mange spill ikke selger noen eksemplarer.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Det er ingen tvil om at spill er populær business. Å lykkes i bransjen er imidlertid ingen enkel jobb, men det hindrer ikke folk i å prøve seg. Hver dag velter et hav av spill ut på Steam, og 2023 ble PC-spillplattformens hittil travleste år.

Ifølge nettstedet SteamDB (via RockPaperShotgun) ble hele 14 532 spill lansert på Steam i løpet av fjoråret. Det er nesten 2000 mer enn den gamle rekorden fra 2022. Oktober ble måneden med flest lanseringer, med hele 1324.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Til sammenligning ble bare 435 spill lansert på Steam i løpet av hele 2013. Hittil i 2024 har 125 nye spill ankommet plattformen. Altså etter fire dager.

The End is Night-skaper Tyler Glaiel er ikke sikker på om den voldsomme veksten er positiv. På X (tidligere Twitter) kommenterte utvikleren at mange av disse spillene aldri selger et eneste eksemplar. Glaiel mener videre at Steam ikke nødvendigvis er riktig sted å hive seg på som førstegangsutvikler.

– Flesteparten av disse selger ingen eksemplarer. Mange er «mitt første spill»-type prosjekter. […] Det virker litt som om hobbysiden og den profesjonelle siden av spillutvikling ble slått sammen en gang i løpet av de siste 15 årene og jeg er ikke sikker på om det er en god ting.

LES OGSÅ: Steam blokkerer spill med innhold skapt av kunstig intelligens »

Siste fra forsiden