Steam 20 år

Steam fyller 20 år – feirer med tilbud på en bråte spill

Tirsdag 12. september markerte 20 år siden Valve først lanserte PC-spillplattformen Steam. Selskapet har markert anledningen med litt mimring om årene som har gått, samt storsalg på mange av spillene som har ankommet Steam de siste to tiårene.

Steam er militærgrønt i anledning plattformens 20-årsjubileum.
Steam

Brukere som tar turen innom Steam – enten skrivebordsprogrammet eller i nettleser – vil oppdage at butikken midlertidig har gått tilbake til sin opprinnelige militærgrønne farge. Et lite nostalgi-kick for de som har vært med siden plattformens tidligere dager.

Valve har også slengt sammen en kikk på høydepunktene fra de 20 årene som har gått. Her kan man lese om spillene som preget hvert år, samt om andre teknologiske fremskritt og hvilke «memes» som var populære på den tiden.

– Året er 2003. MySpace lanseres, Arnold Schwarzenegger blir guvernør i California og «In Da Club» er den mest populære låten. Hva annet kom inn i klubben det året? Steam, den 12. september 2003.

– Vi kunngjorde Steam året før, under Game Developers Conference i 2002, og ved utgivelsen brukte vi det hovedsakelig for å gjøre det enklere å levere oppdateringer til Valves spill. Det endelige målet var imidlertid å gi en hvilken som helst spillutvikler en måte å nå ut til spillere og bygge et publikum direkte.

Tross litt motstand fra spillfans innledningsvis, lykkes Valve med å nå målet sitt. Steam har flere titalls millioner aktive brukere hver dag, og utviklere som lenge brukte sine egne plattformer har de siste årene begynt å trekke tilbake til Steam – inkludert EA, Blizzard, Microsoft og Sony.

Som del av feiringen er samtlige Valve-spill på billigsalg den neste uka. Det inkluderer 90 prosent avslag på Half-Life-serien, med unntak av Half-Life: Alyx som går for en tredjedel av ordinær pris. Mange tredjepartsutviklere har også hevet seg på, så her er det kroner å spare på noen av Steams største lanseringer gjennom tidene.

LES OGSÅ: Counter-Strike 2 endrer måten kamper spilles på, og åpner betatesten for flere »

Siste fra forsiden