Counter-Strike 2 formatendring

Counter-Strike 2 endrer måten kamper spilles på, og åpner betatesten for flere

Førstemann til 13 erstatter 16, samt ny konkurransemodus og rangeringssystem.

Nye Inferno ser helt annerledes ut.
Valve

Natt til fredag kom det nok en stor oppdatering til Counter-Strike 2. Valve åpner endelig slusene for mange flere spillere, og sender nå ut invitasjoner til så mange som mulig som har en rangering i konkurransemodusen, samt Prime-status på kontoen sin.

Dette er Prime-status

Vis mer

Kontoer med Prime-status har kjøpt tilgang til dette via Steam. Dersom man kjøpte CS:GO før det ble gratis, har man allerede Prime-status.

Det koster i skrivende stund 160 kroner. Da spiller man kun mot spillere som har betalt for tilgangen, og får fra nå av tilgang til den ny konkurransemodus.

Det nærmer seg altså lansering med stormskritt, og i en video lansert av Valve som beskriver en av de store endringene i oppdateringen sier utvikleren fortsatt at spillet lanseres sommeren 2023.

Den amerikanske sommeren varer til 23. september, noe som tyder på at en fullverdig lansering er nært forstående.

LES OGSÅ: Slik blir Counter-Strike 2 »

Vinner på 13 runder i stedet for 16

Video som beskriver den nye konkurransemodusen.

Den største endringen for alle som spiller Counter-Strike i konkurransemodus kommer som følge av en ny variant, kalt Premier. I Premier får man en ny type, og mer åpen, rangering samt en ledertavle der man kan følge prosessen sin blant alle andre som spiller i sin region. Her er det restriksjoner og regler Valve har lagt til grunne for å få være med på ledertavlene.

Det de fleste kommer til å legge merke til er at Valve har endret lengden på kampene i konkurransespilling. Der man tidligere har kjempet om å bli førstemann til 16 runder, er det nå kamp om å først komme seg til 13. «MR12» erstatter «MR15» (max rounds 12, max rounds 15, journ.anm.). Dette gjelder både for amatører og proffe spillere, og majoren som skal spilles i begynnelsen av 2024 vil få dette formatet.

Dette er første gang siden 2004 at Counter-Strike skal spilles i et annet format, og tilbakemeldingene siden dette lekket i diverse sosiale medier for to uker siden har vært blandet. Valve har uansett valgt å innføre dette, så det blir meget spennende å se hva dette vil ha å si for spillet.

Det er fordeler og ulemper med «MR12». Den mest åpenbare fordelen er at kampene blir kortere, noe som gjør det enklere for turneringsarrangører å lage tidsskjema til sine turneringer. En av bakdelene er at økonomi og pistolrundene blir enda skjørere og viktigere. Balansering rundt økonomi kommer sikkert til å skje de neste månedene.

LES OGSÅ: Liker du å skyte folk i hodet i CS:GO? Da kommer du til å like å gjøre det i CS2 også »

Favoritt i ny drakt

Nye Inferno ser helt annerledes ut.
Valve

I oppdateringen kom også endelig nyversjonen av kartet Inferno. Det gamle ikoniske kartet har fått helt ny drakt, og er den mest drastiske endringen for et kart i Counter-Strike 2.

En del av områdene er nesten ikke til å kjenne igjen ved første øyekast. Likevel er kartet i bunn og grunn det samme, og det tar garantert kort tid før både spillere og trenere blir godt kjent med kartet.

Mindre ting som ble justert eller lagt til i oppdateringen er blant annet en ny demoløsning kalt «CSTV», hvor man kan se på demoer av kamper. Det gamle rangeringssystemet fra Counter-Strike: GO fortsetter også, men på en litt annen måte. Nå får man den i «Competetive»-modusen, og den er knyttet til enkeltkart. Det betyr at man kan ha høy rangering på noen kart, mens man kan ha lav rangering på andre.

Siste fra forsiden