Nå kan du spille Half-Life-kampanjen med gjengen – helt gratis!

Sven Co-op lar deg takle Black Mesa med andre.

Sven Co-op Team

Har du lett etter en ny måte å spille Half-Life på bør du prøve nylanserte Sven Co-op. Etter om lag 15 år i stadig utvikling har Half-Life-modifikasjonen fått en lansering på Steam, og nå slipper du å rote frem Half-Life-CD-ene for å ta del i moroa.

Sven Co-op Trailer( Video: Sven Co-op Team)

Det enkeltstående spillet kan lastes ned uten at man eier hovedspillet, og lar deg og én eller flere venner bryne dere på Black Mesa-forskningsstasjonen sammen. Valve har selv gitt klarsignal, både for Steam-lanseringen og at hele Half-Life kan gis bort gratis på denne måten. Du kan også spille gjennom Blue Shift, Uplink og Opposing Force om du ønsker det.

Teamet bak Sven Co-op har brukt årene på å sikre at spillet er godt tilpasset flere enn én spiller, blant annet ved å skru opp vanskelighetsgraden. Flere fiender og våpen slenges inn sammen med noen nye gåter som må løses.

En del jobb har også blitt gjort bak kulissene. Fiendene fått en forbedret kunstig intelligens, man kan nå gjenopplive sin medspiller, og de har lempet en ny fysikkmotor inn i det aldrende spillet.

Fikk du med deg Prospekt

Half-Life har fått flere nye fan-oppdateringer i det siste. For en uke siden skrev vi om enmannsprosjektet Prospekt – et spill som plukker opp tråden etter den Gearbox-utviklede utvidelsespakken til det første Half-Life-spillet: Half-Life: Opposing Force.

Som med Gearbox' spill følger vi ikke Gordon Freeman, men soldaten Adrian Shepard – denne gangen etter å ha blitt tilkalt av alien-rasen Vortigaunts under ly av å måtte bistå Freeman på en eller annen måte. Heles spillet finner sted i Nova Prospekt-fengselet, og har 13 brett.

Visste du at Deus Ex-skaperen på et tidspunkt jobbet med en egen Half-Life 2-episode?

Siste fra forsiden