Nå kan du strømme Steam-spill mellom datamaskiner

Selv den dvaske laptopen din kan dra nytte av spillmaskinens kraft over lokalnettet.

Steams strømmefunksjon er lansert.
Sanzhar Murzin, Shutterstock / Montasje

Valve har åpnet for å la spillere strømme spill fra én maskin til en annen. Alt som kreves er at de er på samme lokale nettverk. Funksjonen kalles «In-Home Streaming» og lar deg bruke monstermaskinen du har stuet ned i kjelleren til å strømme et video-, og lydsignal til en ekstern maskin. Finurlig nok er funksjonen tilgjengelig på tvers av plattformene Windows, Mac og Linux, slik at man for eksempel kan ha en Windows-maskin som strømmer til en Linux-maskin.

Det hele er rimelig enkelt.

Det gjør at du for eksempel kan koble laptopen til TV-skjermen i stua og kose deg med spillet der i stedet. I teorien får du da en spillopplevelse som er bare er noen hårsbredder fra å være like bra som om du hadde halt monsterriggen opp kjellertrappa og koblet den til TV-en i stedet.

Antageligvis vil det dog i beste fall være noen milisekunders forsinkelse i signalet, noe som kan gjøre funksjonen uattraktiv for noen. Enkelte spill egner seg nok derfor også bedre til å strømmes slik enn andre, men til syvende og sist er det nok svært individuelt hvor høy toleranse man har for slike forsinkelser.

Steam-toget ruller videre

De siste årene har Steam gjort mye for å karre seg inn i andre områder enn på monstermaskinene. Det hele begynte med egen støtte til Mac og Linux, før målet ble å komme seg inn i stua til folk med storskjermsmodusen og de fremdeles litt difuse Steam-maskinene.

I tillegg pusler selskapet videre på den særegne Steam-kontrolleren som er tenkt å bygge bro mellom mus, tastatur og tradisjonelle kontrollere. Tanken er å tilby en ny måte å spille presisjonskrevende spill på. Hvorvidt de kan lykkes med det gjenstår å se.

Våre kolleger i Hardware.no prøvde for øvrig strømmemodusen for litt siden.
De mente Steams løsningen fungerte nok så flott » (krever Ekstra-medlemskap)

Siste fra forsiden