Nå kommer endelig rollespill­klassikeren Final Fantasy VI til Steam

Men det er nok ikke denne versjonen fansen har ønsket seg.

Square Enix

Final Fantasy VI regnes av mange som et av de klart beste i rollespillserien, og en PC-utgave av spillet har vært etterlyst i mange år. Neste uke er ventetiden endelig over, men det spørs om fansen blir fornøyd med produktet de får servert.

Versjonen som kommer til Steam 16. desember ligner nemlig veldig på fjorårets mobilversjon, som fikk en ganske lunken mottakelse blant spillere. Spesielt var det iOS- og Android-versjonens grafikk – som glattet ut den originale 16-bit-grafikken og la til nye teksturer – som fikk gjennomgå.

PC-versjonen av Final Fantasy VI byr på oppgradert grafikk.

Den nye utgaven byr på oppdateringer til både kontrollene og kampsystemet, som er mer tilpasset til PC-er. I tillegg introduseres både «achievements» og Steam-kort, for den som liker den slags.

Opprinnelig lansert på Super Nintendo

Final Fantasy VI ble opprinnelig lansert på Super Nintendo i 1994, og markerte slutten på seriens todimensjonale eventyr. Historien følger hovedfiguren Terra – en av 14 spillbare figurer – på en farefull flukt fra landets onde herskere, og byr på kamper med alt fra sverd og magi til mektige påkallingsånder.

Dersom PC-utgaven ikke appellerer til deg er spillets originale Super Nintendo-versjon tilgjengelig for Nintendo Wii via Virtual Console. Eventuelt kan du finne PlayStation-utgaven – som kan spilles på PlayStation 3, PlayStation Vita eller PlayStation Portable – i PlayStation-butikken.

Nyversjonen av Final Fantasy VII blir delt opp i flere deler.
Det opprinnelige spillet skal ifølge Square Enix være for stort »

Siste fra forsiden