Telenorligaen / Sluttspill Overwatch

Nå spilles sluttspillet i Overwatch

Heder, ære og 30 000 kroner står på spill.

Sluttspillet i Overwatch nærmer seg.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Til helgen er det klart for tidenes andre Overwatch-sluttspill i Telenorligaen. Oslo Lions, Epiphany Bolt, BX3 og The Gatekeepers kapret de fire øverste plassene i grunnspillet og skal i løpet av den andre søndagen i mai kjempe om heder, ære og 15 000 kroner i førstepremie.

Oslo Lions vant høstsesongen av Overwatch 2016.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Det har vært litt av en sesong i Telenorligaen denne våren. Ikke overraskende topper Oslo Lions tabellen etter endt grunnspill, men det skiller kun tre poeng mellom de tre andre semifinalistene i sluttspillet; Epiphany Bolt, BX3 og The Gatekeepers.

Det hersker imidlertid usikkerhet i Oslo Lions-leiren etter at samtlige spillere sa opp kontraktene sine før den siste kampen i grunnspillet. Lions møtte Air i den siste grunnspillkampen, en kamp som endte 3-1 til Lions. For øvrig var dette første (og siste) gangen Air vant et kart denne sesongen. Det ser ut til at de fleste av spillerne som hjalp Lions til fem strake seire i Telenorligaen denne sesongen også skal spille for Lions i sluttspillet, så det er neppe noen grunn til å frata laget favorittstemplet, tross den interne usikkerheten.

Videre har to lag blitt trukket fra Telenorligaen for andre sesong på rad. I høstsesongen 2016 ble nDurance og EternalGG trukket på grunn av vanskeligheter med å stille lag. Samme årsak førte til at Flaming is for babies trukket i vårsesongen. Riddle ble diskvalifisert for å ha brukt to uberettigede spillere mot Pentafoil, og må dermed belage seg på å starte neste sesong i andredivisjon.

I sluttspillet skal Oslo Lions spille mot BX3 i sin semifinale. Naturligvis betyr det at Epiphany Bolt og The Gatekeepers barker sammen i den andre semifinalen.

Kampene ser du gratis på TV 2 Sumo søndag:

16:00: Oslo Lions vs Bx3

18:00: Epiphany Bolt vs The Gatekeepers

Tror sluttspillet går fint

Oslo Lions' supportspiller, Espen «Aateigen» Aateigen, tror ikke kontraktstermineringene vil få mye å si for utfallet i sluttspillet.

Antatt lagoppstilling for Oslo Lions i sluttspillet

Vis mer

Christer «Iko» Ringelien
Greger «Invision» Herland
Jørgen «Decod» Myrlund
Kristian «Tricky» Kovacs
Kha Anh «iPN» Nguyen
Espen «Aateigen» Aateigen

– Jeg tror ikke det kommer til å påvirke oss så mye. Vi har fremdeles utallige timer bak skjermen sammen, og et par av oss spiller fremdeles mye sammen. Litt av koordinasjonen er kanskje borte, men vi har utrolig mye individuelt talent i laget at jeg tror vi skal klare dette greit, sier Aateigen til Gamer.no.

Til tross for at alle spillerne står fritt til å velge nye samarbeidspartnere etter avslutningen av kontraktene, skal de aller fleste spillerne som spilte for Lions i grunnspillet også spille sluttspillet for klubben. Den eneste forandringen blir trolig at Kristian «Tricky» Kovacs kommer inn for Brage «Fresh» Andersen.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Oslo Lions vant høstsesongen av Overwatch i Telenorligaen, og har vært soleklare favoritter til å gå helt til topps også i vårsesongen. Aateigen tror fremdeles laget kommer til å levere til forventningene.

– Det vil jeg absolutt si vi er kapable til. Som nevnt, er det utrolig mye talent i laget her, og jeg har full tro på at dette er akkurat det talentet vi trenger for å dra det hjem i år også, sier support-spilleren selvsikkert.

Som tabellvinner, har Oslo Lions privilegiet å få velge motstander i semifinalen. De valgte tredjeplasserte BX3.

– Vi tenker at Bx3 kanskje vil bli vår største motstander i sluttspillet denne sesongen, så vi vil gjerne måle krefter med dem først, forklarer Aateigen.

– Må være klare for alt

I BX3-leiren hersker det selvtillit og en aldri så liten dæsj ærefrykt før møtet med Oslo Lions.

Antatt lagoppstilling for BX3 i sluttspillet

Vis mer

Emil Leonard «Ripper» Torvund-Olsen
Harald «Beezy» Hansen
Carsten «Carmau» Mauland
Kristian «Rikku» Sæther
Jan Richard «Zappy-» Stene
Henrik Alexander «Rico» Jensen

BX3-trener, Sindre «overtime» Stien.
Eivind Von D

– Laget vårt er mer enn godt til å nå toppen. Kjernen av laget har
jobbet sammen veldig lenge for å nå vårt felles mål om å bli Norges
beste lag. En førsteplass her vil gjøre at vi har god selvtillit frem
mot lansesongen, sier BX3-trener, Sindre «Overtime» Stien.

– Vi er nødt til å være klare for alt. Individuelt er de utrolig
sterke. Mange av spillerne har spilt på høyt nivå i Europa den siste
tiden og fått muligheten til å lære av de beste. Jeg håper på en god
kamp, legger han til.

Usikkerheten i Oslo Lions er ikke nødvendigvis noe som kommer BX3s fordel, mener Stien.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro akkurat nå. Det har vært mye
usikkerthet rundt noen av lagene som deltar i sluttspillet. Det gjør
det som ganske vanskelig å gjøre noen skikkelig forberedelser frem mot
sluttspillet og vi må egentlig bare jobbe på vårt eget spill og ikke
tenke for mye på hvem vi møter, selv om også det er i bakhodet vårt, sier «Overtime».

Gatekeepers

Antatt lagoppstilling for Gatekeepers i sluttspillet

Vis mer

Even "Kuruke" Bye
Fredrik "freddey" Hoel
Atle «Bulldoq» Hansen
Ruben «EpicMouse» Hustoft
Hergen «nesty» Dillema
Timen «stk» Dillema

The Gatekeepers havnet på en fjerdeplass etter to seiere, to tap og én uavgjort. I semifinalen skal de ut mot Epiphany Bolt. Lagene møttes allerede i første serierunde, en kamp hvor Epiphany Bolt tok første stikk og vant 3-1.

Dette er Gatekeepers' første sluttspill, men den nederlandske Gatekeepers-spilleren, Hergen «nesty» Dillema, tror laget er sterke nok til å hevne tapet i første runde.

– Epiphany har gjennomgått store endringer i laget, så det er litt vanskelig å vite hva vi skal forvente fra dem. De er det første laget vi spilte mot, og vi tapte 3-1. Siden den gang har vi forbedret oss mye som lag, og vi burde klare å ta hjem seieren, sier «nesty».

I likhet med de andre lagene har også Gatekeepers gjort noen endringer på laget sitt siden sesongstart. Are «ouch» Bjordal og Ole Kristoffer «Pr0len» Landrø har gått ut, og Fredrik "freddey" Hoel og Even "Kuruke" Bye har kommet inn. «Nesty» mener likevel at de andre lagenes endringer vil få mer å si for sluttspillet.

– Sluttspillet er veldig uforutsigbart på grunn av så mange lagendringer i Epiphany og BX3, og ikke minst at Oslo Lions' lag er oppløst. Målet vårt er selvsagt å vinne finalene, og vi jobber hardt for å oppnå det. Vi har forbedret oss og fokusert mye på kart og strategier vi ikke var sterke nok på tidligere. Hvis lagene planlegger å velge bort det som tidligere var våre sterkeste kart har vi et par triks i ermet, sier Dilema.

Tiden siden siste runde i grunnspillet har blitt brukt godt, skal man tro «nesty».

– Tidligere kunne vi vinne eller tape en kamp basert på hvilke kart som ble valgt ut til kampen. Nå har vi imidlertid utvidet reportoaret vårt betydelig både når det gjelder kart og helter.

Uavhengig av resultat denne sesongen, er ambisjonene for neste sesong skyhøye.

– Vi startet denne sesongen som et splitter nytt lag, og har hatt våre utskiftninger. Siden da har vi utviklet oss i superfart. Neste sesong sikter vi ikke for noe lavere enn førsteplass! Vi kommer til å fortsette å spille sammen, og dere kan forvente mye mer fra oss i framtiden, sier nederlenderen skråsikkert.

– Kan slå Lions

Antatt lagoppstilling for Epiphany Bolt i sluttspillet

Vis mer

Jørgen «Nord-» Nord
Lasse «Atlantis-OW» Høysæter
Erik «frostOW_» Hinderson Krogsrud
Jan Harris «ZorroSeveN» Memic Lønne

Epiphany Bolt fikk en god start på sesongen med seier mot The Gatekeepers, men fikk smake sin egen medisin mot Oslo Lions i runde to. Det nye laget klarte imidlertid å vinne ett kart mot det ellers suverene Lions-laget. Jørgen «Nord» Nord hos Epiphany Bolt tror laget kan nå langt i vårens sluttspill.

– Vi har store forventninger til oss selv, og vi mener vi kan slå Lions i sluttspillet, sier Nord.

Først må de imidlertid slå Gatekeepers en gang til. Det mener Nord Epiphany er kapable til. Han tror det blir et underholdende oppgjør i semifinalen.

– Det blir artig! Satser på seier, sier Nord kortfattet.

Det har ikke lykkes Gamer.no å få tak i en fulltallig antatt lagoppstilling i Epiphany Bolt etter utskiftninger i laget.

Siste fra forsiden