Namco sikrer seg Warhammer-lisens

Den japanske utgiveren Namco har sikret seg lisensen til å lage spill basert på det dystre fantasyuniverset Warhammer, fra Games Workshop.

Namco forteller at avtalen gir dem rett til å lansere en rekke spill hvor handlingen foregår i Warhammer-universet. Først og fremst vil disse være til PC, men lisensavtalen tillater også versjoner til konsoll og håndholdte plattformer. Avtalen gjelder ikke rettighetene til Warhammer 40 000, da dette regnes som et separat univers.

For Namco ser denne lisensen ut til å representere nok et skritt på veien mot å bli akseptert som utgiver og utvikler av spill på PC-markedet. I de senere årene har deres eneste PC-satsninger vært versjoner av populære konsollspill som har blitt utviklet og utgitt av andre selskaper, men i løpet av den siste tiden har de gjort mye som burde være interessant for PC-eiere.

En av de mest interessante avtalene deres gjelder utgivelsen av spill fra Flagship Studios, et selskap bestående av flere av de viktigste medlemmene av Blizzard og Blizzard North (som David Brevik, Bill Roper, Max og Erich Schaefer og Kenneth Williams). Det som er litt interessant er at PC-spillet Flagship jobber med for Namco ser ut til å være et mørkt fantasybasert prosjekt, noe som gjør at det har visse likhetstrekk med et Warhammer-spill.

Derfor er det en viss mulighet for at det blir Flagship Studios som kommer til å utvikle Warhammer-spill for Namco, men noen slike avtaler har ikke blitt kunngjort enda.

Siste fra forsiden