– Modifiser Unreal Tournament på PS3

Mark Rein i Epic hevder at Unreal Tournament 3 på PlayStation 3 blir en helt ny konsollopplevelse.

BIRMINGHAM (Gamer.no): I slutten av neste uke kommer Unreal Tournament 3 endelig ut på PC. Epic-sjef Mark Rein er imidlertid like oppglødd over PS3-utgaven, som etter planen skal komme ut tidlig i 2008.

Mark Rein gleder seg stort over at Unreal Tournament snart er på markedet. Foto: Mikael H. Groven.

Hovedgrunnen til Reins entusiasme er hvordan modifikasjoner kan endre totalt på hvordan konsollutgaven blir.

– Vi gleder oss til å se modifikasjonene som vil bli laget til Unreal Tournament 3, du vet liksom at det kommer så mye ekstra godis. Det er så bra at du kan endre på absolutt alt. Ikke bare på PC, men på PS3 også. Du kan nemlig lage modifikasjoner på din egen PC, for så å flytte dem over til PS3 ved hjelp av en minnepinne eller noe slikt. Helt genialt, sier Rein til Gamer.no.

Rein innrømmer imidlertid at det ikke bare har vært lett å utvikle til Sonys nye konsoll.

– Det er jo et helt nytt system, og du må lære det å kjenne før du virkelig kommer i gang. Slik er det uansett hvilke format det gjelder, det er en tøff prosess å lære seg alt det nye. Nå ser det bra ut. Farten blir kanskje ikke like høy på PC og PS3, men det er jo hovedsakelig på grunn av kontrollmulighetene på konsoll. Vi er likevel stolte av begge utgavene.

Det uhyre populære Gears of War har faktisk spilt en stor rolle i utviklingen av Unreal Tournament 3.

– Spillet er mer sammenhengende artistisk denne gangen, og vi har en historiedreven enspillerdel. Slik sett har vi hentet en del inspirasjon fra Gears of War, sier Rein.

– Hvordan går det forresten med utviklingen av Gears of War 2?

– Hva snakker du om? Gears of War 2? Hvorfor skulle vi lage en oppfølger til det spillet, avslutter en leende Mark Rein overfor Gamer.no.

Epic skal for øvrig begynne å arbeide med Xbox 360-utgaven av Unreal Tournament 3 rett over nyttår.

Gamer.no kommer med en omfattende omtale av spillet i midten av neste uke.

Siste fra forsiden