Telenorligaen / League of Legends

nDurance banet seg vei til seier i Telenorligaen

Gigantene overbeviste da de slo Riddle 2-1 i finalen.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

RESULTATENE VÅREN 2016:

1) nDurance
2) Riddle
3/4) BX3 / Celestial Gaming
5) myXMG
6) Oslo Lions
7) Expert Gaming
8) Gamermag (Trukket)

De to lagene nederst på tabellen rykker ned til 2. divisjon.

En følelse av å være vitne til et «David mot Goliat»-øyeblikk spredte seg nok hos mange seere da Riddle kneblet gigantene nDurance under den første kampen i best-av-tre-serien i finalen av Telenorligaen. Sistnevnte lag gikk nemlig gjennom både det ordinære seriespillet og sin semifinale mot BX3 uten å tape en eneste kamp.

I motsetning til Bibelfortellingen, endte dette oppgjøret med at gigantene slo tilbake, og vant de neste to kampene. nDurance stikker dermed av med 30 000 kroner for førsteplassen, mens Riddle får 20 000 kroner.

Les hva lagene sa før sluttspillet her »

Gigantene viste seg å være for store for Riddle

Oppgjøret startet med et smell fra Riddle, hvor spesielt lagets Jungle-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik briljerte på Summoners Rift. Gjennom tidlig aggressivitet med en av sine signaturhelter, Nidalee, dominerte spilleren hele kartet. Resten av Riddle hengte seg på kapteinen og vant et blodig oppgjør med hele 23 drap på motstanderne.

I de neste to kampene viste imidlertid nDurance publikum hvorfor de er Norges beste League of Legends-lag. Laget gjorde smarte strategiske trekk, som gjenspeiles blant annet av relativt lite blodige kamper. Gjennom de to kampene teller vi totalt 35 drap fordelt på de to lagene. Til sammenligning teller vi hele 33 drap bare i den første kampen. De strategiske trekkene gikk blant annet ut på å gjøre helten Nidalee utilgjengelig under helteutvelgelsen. Dette satte stokker i hjulene for Riddle, og deres ønske om å kapitalisere på tidlig aggressivitet. I tillegg viste nDurance både publikum og motstanderen hvordan «lane swaps» skal gjøres på best mulig måte, noe som spesielt kom godt frem i kamp nummer to.

Spillerne i Riddle ser frem til å ta tronen fra gigantene neste sesong

DISSE SPILTE FOR RIDDLE:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Jonas «Scenx» Lepka (ADC)*
Joakim «Accziz» Torsvik (Support)

* Innbytter

Da Riddle signerte spillerne som med Oslo Lions vant høstsesongen av Telenorligaen i 2015, fulgte både høye ambisjoner og forventninger med. Spillerne hadde en stor snuoperasjon foran seg da de ble en del av laget, da de stod uten poeng, to runder inn i seriespillet. Med en aggressiv spillestil og kapteinen Adrian «Dipzey» Kjellesvik ved roret spilte laget seg til en velfortjent finaleplass. Her ble de også de første som tok en kamp fra nDurance. Kjellesvik forklarer seieren med godt individuelt spill og en velfungerende strategi i spillets tidlige fase.

– I den første kampen spilte vi rett og slett bedre individuelt, og at jeg fikk velge Nidalee hjalp veldig mye. Det som gjør at vi vinner kampen er at vi får leke oss gjennom spillets tidlige fase, uten at de gjør noe med det. I de neste kampene sliter vi med å skaffe oss en form for ledelse i den tidlige fasen, som gjør at vi må spille fra en posisjon vi ikke er vant til. Alle på laget er aggressive og alltid på utkikk etter noe å gjøre på kartet, og det er både uvant og vanskelig når man ligger bak motstanderen. I tillegg har vi ikke fått øvd særlig mye på «lane swaps», sier han til Gamer.no.

Jungle-spiller i RIddle, Adrian «Dipzey» Kjellesvik mener nDurance fortjente seieren.
Mohammed Barzinje

Kapteinen mener det beste laget vant, og er med godt mot etter tapet. Istedenfor å dvele på nederlaget, velger Kjellesvik heller å se fremover til neste sesong, og spesielt til å kunne gjenerobre tronen han satt på under Oslo Lions-banneret.

– Kampene var spennende. De var mer forberedt enn oss, og det gjenspeilte seg i rotasjoner rundt om på kartet. De spilte rett og slett beder som et lag. Spillerne i nDurance har jobbet hardere enn alle andre denne sesongen, og da er det veldig fortjent at de går av med seieren. Det er fint å se at enda en norsk organisasjon brenner såpass mye for å gjøre laget best mulig. Vi har ventet hele sesongen på å spille mot nDurance, de har vært den eneste reelle utfordringen i Telenorligaen i år. Akkurat nå er vi veldig tørste på å ta tilbake tittelen, og vi kommer til å jobbe mye hardere for å få det til!

Les også
Celestial vant storoppgjøret - Riddle med elendig start på seriespillet

– Endelig får vi vist, en gang for alle, at vi er Norges beste lag på «lane swaps»

DISSE SPILTE FOR NDURANCE:

Vis mer

Dennis «Cuctus» Karlsson (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jon Olav «BigfatAndBlack» Holland (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)

På forhånd av sesongen spådde Gamer.no at nDurance kom til å ta førsteplassen i seriespillet. Det gjorde de på spektakulært vis, uten å tape en eneste kamp. Trener i nDurance, Torbjørn Berg er fornøyd med resultatet, men legger ikke skjul på at de helst ville ha et like spektakulært sluttspill.

– Alle er ganske fornøyde, og vi var alle lettet etter at kampene var over. For å være helt ærlig er vi litt skuffet over å ikke gå gjennom hele sluttspillet ubeseiret, sier han til Gamer.no.

Trener i nDurance, Torbjørn Berg kunne godt tenkt seg et sluttspill i samme stil som det ordinære seriespillet.
nDurance Gaming

Treneren begrunner tapet med sterkt spill fra Riddles Jungle-spiller, Adrian «Dipzey» Kjellesvik.

– Vi trodde vi kunne håndtere signaturhelten til «Dipzey» i den første kampen, men det viste seg at den var altfor sterk. Den tidlige ledelsen ballet på seg iløpet av kampen, og ble til slutt for stor. I kamp nummer to var vi 100% sikre på at vi kom til å få en stor fordel hvis vi fikk til vår «lane swap». Vi fikk endelig vist, en gang for alle, at vi er Norges beste lag på «lane swaps». Den siste kampen var litt slurvete av oss i de midtre partiene, men vi var egentlig aldri redde for å tape, ettersom vår Top Lane-spiller «Cuctus» fikk en såpass stor ledelse over «Slemp»

Dere er nå offisielt Norges beste League of Legends-lag. Hvordan blir det å spille neste sesong med favorittstempelet?

– Gjennom sesongen har vi blitt kalt «Gigantene», og vi har sett på oss selv som Norges beste lag, så et stempel som favoritt kommer nok ikke til å ha så mye å si for neste sesong. Vi har alltid spilt med det presset på oss når vi møter andre norske lag.

nDurance mister nøkkelspiller etter vårens sesong

Som mange seere kanskje fikk med seg under sluttspillet, spilte nDurance Gamings Support-spiller, Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen kampene med klannavnet «mouz» før sitt spillernavn. Til tross for en fremragende sesong for gigantene har Eilertsen valgt å prøve lykken i den tyske klubben, mousesports. Til å ta over for «Norskeren», har nDurance valgt å satse på sin tidligere Support-spiller, Omid «Touch» Rosander.

Trener i nDurance, Torbjørn Berg ser positivt på saken men syns likevel det er synd å miste Eilertsen fra stallen.

– Det er jo meget synd for laget å miste «Norskeren», men vi har spilt med «Touch» siden starten av april. Han spilte med «Energy» og «Sharp» forrige sesong, så samspillet mellom spillerne er ganske bra. Før neste sesong har vi noen måneder vi kommer til å bruke på å trene med «Touch», så jeg tror vi kommer til å klare oss ganske bra i Telenorligaen uten «Norskeren».

Berg opplyser også at klubbens ambisjoner er de samme som før vårens sesong.

– Ambisjonen til klubben er ikke bare å vinne Telenorligaen, men også å komme seg ut i Europa. Vi kommer helt klart til å fortsette med å jobbe mot det.

– Kommer nDurance til å bli den første norske klubben som kjemper i Europa?

– For øyeblikket er vi iallfall den klubben som er nærmest, så jeg vil med rimelig sikkerhet svare ja. Av de andre norske klubbene er det kun Riddle som er i nærheten akkurat nå. Jeg både håper og tror at hvis Celestial Gaming virkelig satser neste sesong, så kan de iallfall spille jevnt mot oss eller Riddle. Laget til BX3 kan også hevde seg i Norge etterhvert som de får mer erfaring. Det er ingenting jeg vil mer enn å se andre norske lag hevde seg sammen med oss!

Opptak av sluttspillet i Telenorligaen ligger på Twitch-kanalen til Gamer.no.

Siste fra forsiden